ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDEN GAZİANTEP LİSESİ?NE KONFERANS SALONU

MEZUN OLDUKLARI OKULDA ‘KARİYER’ GÜNLERİNE KATILDILAR

Yaklaşık 30 yıl önce mezun oldukları Gaziantep Lisesi’ni sık sık ziyaret eden Milletvekili Koçer ile Başkan Fadıloğlu, bu kez Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan konferans salonunun açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiler. Okul yöneticilerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinleyen Milletvekili Koçer ile Başkan Fadıloğlu, daha sonra konferans salonunu öğrencilerin hizmetine açtılar. Öğrencilerin doğru meslek seçmelerini, moral ve motivasyonlarını yükseltmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Kariyer’ günleri daha önceleri sınıflarda yapılırken, şimdi ise Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan modern konferans salonunda gerçekleşerek anlam kazanıyor. Konferans salonundaki görsel materyaller eşliğinde yapılan ‘Kariyer’ günleri öğrencilerin kişisel gelişimlerine de yardımcı oluyor.

 

“BİZİM DÖNEMİMİZDE OKUMAK ÇOK ZORDU”

Şimdiki gençlerin çok şanslı olduğunu vurgulayan Milletvekili Koçer, eskiden eğitim alanında bu kadar imkanın bulunmadığını ifade etti. O dönemlerde kendilerinin de güçlükle okuyabildiklerini hatırlatan Milletvekili Koçer, “Bizim dönemimizde yaşanan sol, sağ kavgasından dolayı rahatça okuma imkanımız olmuyordu. İnsanlar güçlükle okuyordu. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bazıları okula bile gidemiyordu. Şimdi ise sizler kolaylıkla okuyabiliyor ve dilediğiniz mesleği seçebiliyorsunuz. Sevdiğiniz mesleklere ilgi duyun aksi takdirde pek fazla başarı sağlayamazsınız. Sizlere tanınan bu imkanları doğru kullanın” dedi.

 

“SEVDİĞİNİZ MESLEĞİ TERCİH EDİN”

Eğitimdeki başarının arttırılmasını sağlamak adına Gaziantep Lisesi’ne konferans salonu yaptırdıklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu, bu salon sayesinde öğrencilerin, derslerinde daha başarılı olacaklarını ve çeşitli etkinliklerde bulunabileceklerini belirtti. Konferans salonunda düzenlenecek olan ‘Kariyer’ günlerinin öğrencilere ışık tutacağını dile getiren Başkan Fadıloğlu, öğrencilerden sevdikleri meslekleri tercih etmelerini istedi. Öğrencilerin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla yapılan her türlü konferansa ŞKM’de ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu, “Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerin daha iyi eğitim alabilmesi için bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Sizlerde ileride başarılı olmak istiyorsanız, sevdiğiniz meslekler üzerine yoğunlaşın. Herkesin mutlaka bir yeteneği vardır. Sizlerde yeteneklerinizi keşfederek mesleklerinizi buna göre seçebilirsiniz” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Milletvekili Koçer ile Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Okullarına modern konferans salonu yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise, “Şehitkamil Belediyesi tarafından okulumuza yaptırılan konferans salonu çok güzel. Burada ‘Kariyer’ günleri düzenleyerek moral ve motivasyonumuzu yükseltebiliyoruz. Ayrıca çeşitli etkinliklerde de bulunabiliyoruz. Okulumuza konferans salonu yaptıran Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz ve belediye başkanımız sağ olsunlar konferans salonumuzun açılışını yapıp bizlerle söyleşi de bulundular. Onlardan aldığımız bilgiler bizim için çok önemlidir. Onların verdiği bilgiler doğrultusunda hareket etmeye çalışacağız” şeklinde konuştular.