ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDEN MOTİVASYON SEMİNERİ

ÖFKE KONTROLÜ STRESİ ÖNLÜYOR 

 

İş ve aile yaşantısındaki sorunlar sebebiyle ortaya çıkan stres ile sıkıntıya ışık tutmak amacıyla Şehitkamil Belediyesi organizasyonunda vatandaşlara yönelik ‘Stres ve Motivasyon Semineri’ düzenlendi. Motivasyon el Konuşmacı ve Yazar Elvan Demirkan’ın sunumuyla gerçekleşen seminerde vatandaşlara stresle başa çıkmanın yolları anlatıldı. Çoğu insanın, öfkesini kontrol edememesinden dolayı stres ve sıkıntı yaşadığını söyleyen Demirkan, stresle başa çıkmak için öncelikle öfke kontrolünün şart olduğunu belirtti. Herhangi bir sebeple stres ve sıkıntı yaşayan kişilerin hangi egzersizle stresi yenebileceğini uygulamalı olarak gösteren Demirkan, yaklaşık bir buçuk saat süren programda çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

 

“HALKIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLAYAN BELEDİYE BAŞKANIMIZI TAKDİR EDİYORUM”

Program sonunda açıklamalarda bulunan Elvan Demirkan, “Gazetemde ve köşemde birçok insana ulaşma fırsatım oluyor. Fakat yüz yüze insanlarla birlikte olabilmek biraz daha anlam kazanıyor. Yaptığım işin gerçekliğini bu şekilde hissediyorum. Şehitkamil Belediyemizin bu tip etkinlik düzenleyip halkın bilinçlenmesini sağlaması çok güzel bir hizmet. Bu konuda da Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu çok takdir ediyorum. Çünkü böylelikle halkın bir şekilde elinden tutmasına yardımcı oluyor. Stres ile mücadelede pek çok şey söz konusu. Özellikle mutluluk anlayışımız söz konusu. Strese karşı nasıl tepki verdiğimiz söz konusu. Rahatlamayı bir türlü beceremeyişimiz söz konusu. Bugün en güzel örneğini yaptığımız bir egzersizle gördük ki insanlar rahatlama konusunda dahi tam olarak kendilerini bırakamıyorlar. Bu da vücuda stres ve sıkıntı olarak geri dönüyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz motivasyon seminerini insanlarımız uyguladıkları takdirde çok fayda göreceklerini düşünüyorum” dedi.

 

VATANDAŞLAR BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Stres Yönetimi ve motivasyon seminerine katılan vatandaşlar ise, “Bu seminer sayesinde önümüze çıkan sorunları nasıl daha etkin bir yolla çözebileceğimizi aynı zamanda da bazı sorunları gözümüzde ne derece büyütüp kendimize gereksiz sıkıntı verdiğimizin farkına vardık. Özellikle uygulamalı gerçekleştirilen motivasyon seminerinde vücudumuzu nasıl rahatlatabileceğimizi de gördük. Çok faydalı bir seminer olduğunu düşünüyoruz. Hem bizler hem de sınav öncesi sıkıntılı zamanlar geçiren çocuklarımız için çok faydalı oldu. Belediyemize ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.