ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN RUHSAT HAKKINDA UYARILAR.

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

       

         İş yeri satın alan veya kiralayan vatandaşlarla, belediye ve diğer ilgili kurumlar arasında yaşanan sorunların ortadan kalkması amacıyla yazılı bir açıklama yayımlayan Şehitkamil Belediyesi, işyeri açmak isteyen vatandaşların nelere dikkat etmeleri konusuna açıklık getirdi. Açıklamada, işyerinin yapılacak işe uygunluğu ve bina yönetiminin onayı gibi konuların ruhsat aşamasında sorun oluşturduğu, sorunsuz ve kolay bir şekilde ruhsat almak isteyen işyeri sahiplerinin gerekli kurallarla özelikle dikkat etmesi istendi.

İŞYERİ AÇMADAN ÖNCE NELER YAPILMALI?

Vatandaşların işyeri açmadan önce neler yapacağının maddeler halinde sıralandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

a) İlk önce kiralayacağınız işyerinin yapacağınız işe uygun olup olmadığını, belediyeden ruhsat alıp almayacağınızı araştırın.

b)Doktor muayenehanesi, avukatlık ve mühendislik bürosu dışındaki yerlerde mutlaka kat sahiplerinin ya da bina yönetiminin onayını alın.
c) Garaj tapulu yerlere kesinlikle ruhsat verilmemektedir.

e) Bu hususlar yerine getirilmediği veya eksik uygulandığı durumlarda ruhsat işlemlerinin geciktiği tespit edilmiş olup, bu belediyemizden kaynaklanan bir durum değildir. Yasal prosedürü yerine getiren işyeri sahibi 1 günde ruhsatını alabilmektedir.

d) Ruhsatsız olarak çalışan işyerlerine, 9207 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi gereğince ticaretten men cezası verilmektedir.

KURULLARA UYUN, ZARARA UĞRAMAYIN!..

                Açıklamada, işyerini kiraladıktan veya satın aldıktan sonra ruhsat için başvuranların oranının oldukça fazla olduğu ifade edilirken, bazı vatandaşların işyerini kiralayıp iç ve dış dekorasyon için ciddi harcamalar yaptığı ve ruhsat aşamasında sorun olduğu zaman, ciddi şekilde maddi zarara uğradığına dikkat çekildi.

Ayrıca vatandaşların, http://www.sehitkamil.bel.tr/ sitesinden ruhsat işlemleriyle ilgili bilgilere ve matbu formlara ulaşabileceği ifade edildi.