ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 'AİLE OKULU SEMİNERLERİ' BAŞLADI

SEMİNERE KATILIM YOĞUN OLDU

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleşen seminere, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MUTLU OLABİLMENİN YOLLARI ANLATILDI

Şehitkamil Belediyesi organizasyonunda gerçekleşen aile okulu seminerlerinin ilkinde vatandaşlar ile empati kuran Mehtap ve Sefer Kayaoğlu, çocukta bilinçaltı duyguları ile ‘olumlu düşün mutlu ol’ gibi konuları ele aldılar. Vatandaşları sahneye çıkartarak konuları uygulamalı bir şekilde anlatan Mehtap ve Sefer Kayaoğlu, insanların duygularına tercüman oldular. Yaklaşık 2 saat süren seminerde özellikle kadınlar, anlatılanları pür dikkat dinleyerek mutlu olmanın sırlarını öğrendiler. Anlatılan konulara zaman zaman eşlik eden vatandaşlar, merak ettikleri tüm soruları yönelterek geniş bilgi aldılar. Yoğun katılımla gerçekleşen seminer sonunda vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na kültür faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Psikolog ve Psikoterapist Sefer Kayaoğlu, ”İlk defa böyle bir uygulama yapıldığı için insanları çok fazla sıkmadan sadece hizmetler ve bundan sonraki konularla ilgili bilgilendirme yaptık. Oyunlar oynayarak seminerimizi gerçekleştirdik. Bu arada Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi çok muhteşem. Bugüne kadar gittiğimiz salonlar arasında sıraya girebilecek durumda. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Bir belediye yapmış olduğu kültür etkinlikleriyle ancak kendisini gösterebilir. Kültür etkinlikleri ne kadar artarsa belediyeler arasındaki çağdaşlık farkı da o kadar artmış oluyor” dedi.

“BİR SONRAKİ SEMİNERDE EVLİLİĞİ BİTİREN HATALAR KONUSUNU ANLATACAĞIZ”

“Özellikle vatandaşlarımızın farkındalıklarını geliştirmeye gayret ettik” diyen Psikolog ve Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu ise, “Normal şartlarda artık aile yapısı bozuluyor. İnsanlar evleniyor ve kısa süre sonra ayrılıyorlar. Yada evlilikte kalite düşüşleri yaşanmaya başladı. İstanbul’da özellikle bu tarz çalışmaları sürekli yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı İstanbul dışına da taşırmayı amaçladık. Bu anlamda Şehitkamil Belediyesi de güzel bir ortak çalışmaya imza atmış oldu. Vatandaşı bilinçlendirmeye karar verdi. Biz de bu kapsamda aile içi ilişkiler, karı koca, anne ve baba ilişkileri, mutluluk psikolojisi gibi bir sürü kaliteli çalışmaya imza atmaya çalışıyoruz. Bugün ki, çalışmada çok güzel oldu. Salon kocaman ve doluydu. İnanılmaz derecede şaşırdım. Doğrusu bu kadar beklemiyordum. Bundan sonraki seminerde evliliği bitiren temel hatalar konusuna değineceğiz” diye konuştu.