ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, CUMHURİYET BAYRAMINI SATRANÇ TURNUVASI İLE KARŞILADI&...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

  

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yıl dönümü nedeniyle 24-25 Ekim tarihleri arasında 11 yaş kategorisinde satranç turnuvası düzenleyen Şehitkamil Belediyesi, önceki gün Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle dereceye girenlere ödüllerini dağıttı. 450 sporcunun katıldığı ve 18 hakemin görev yaptığı turnuva sporcular arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu.

    Önceki gün yapılan ödül törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, Satranç Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Abdülcabbar Özkara, Şehitkamil Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Satranç İl Temsilcisi Fatih Döver’in yanı sıra çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.

    Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep'teki 28 bin lisanslı sporcudan, 4 bin 800'ünün satranç sporcusu olduğunu hatırlatarak, “Satranç sadece bir spor değil, aynı zamanda kişinin birçok yönden gelişimine olumlu katkılar sağlamaktadır. Amacımız, gençlerimize cumhuriyet coşkusunu sosyal bir etkinlikle yaşatmak. Satranç sporuna gönül vermiş gençlerimizin, bu yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmak. İlköğretimde seçmeli ders olan satranç sporu, çocuklarımızın eğitiminin bir parçası haline geldi. Bu açıdan baktığımızda, turnuva çocuklarımızın bilgilerini tazeleme açısından bir fırsat oldu. Başta Satranç İl Temsilcimiz Fatih Özdöver ve hakemlerimiz olmak üzere, tüm emeği geçenlere ve çocuklarını bu spora yönlendiren sevgili velilere teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum” dedi.

    Daha sonra söz alan ve aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu denetçisi olan İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, satranç sporunun kişinin gelişimi açısından önemli bir spor dalı olduğunu ve Gaziantep’te böyle bir potansiyel olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

    Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, Şehitkamil Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliğini organizasyon nedeniyle tebrik ederek konuşmasına başladı. Satranç sporun özellikle gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Aydın, “Çocuklarımız hem spor yaparken hemde yeni beceriler kazanıyorlar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi böyle güzel bir turnuvanın yapılmasını gerçekten çok anlamlı. Emeği geçenleri tebrik ediyor ve dereceye giren sporcularımızı da yürekten kutluyorum” dedi.

    Yapılan açılış konuşmalarının ardından turnuvada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri verildi Turnuvada dereceye giren sporcular protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.