ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, İŞCİLERİYLE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi'nin Şakabel A.Ş' ve Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla bitti. Karşılıklı yapılan anlaşma ile atılan imzada maaşlar yüzde 11 oranında artırıldı.

Hizmet-İş Sendikası ile Şekabel A.Ş. arasında sürdürülen ve 257 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında, taraflar karşılıklı olarak imza attı. Şehitkamil Belediyesi Nikah salonunda gerçekleşen imza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Milletvekili adayı Fikret Murat Tural, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekariya Koca, Hizmet İş Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Geçer, Şehitkamil Meclis Üyeleri ile çok sayıda işçi katıldı.

Geçer; “Katkılarından Dolayı Rıdvan Başkanıma Teşekkür Ediyorum”
Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Geçer, "Daha önceleri sözleşmemizde yer almayan maddeler şimdi yer alıyor. Yapılan yüzde 11'lik zamla bir işçinin ücreti, ikramiye ve sosyal hakları dahil ortalama bin 300 Lira'ya ulaştı. Bu zammın gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Sert; “Sendikamız Gün Geçtikçe Güçleniyor”
Sendika Genel Sekreteri Devlet Sert ise yaptığı konuşmada; "Sendikamız önce iş, önce emek ilkesiyle 24 Ocak 1979 tarihinde Hüseyin Tanrıverdi Başkanlığında Adıyaman'da kurulmuştur. Bugün geldiği nokta itibariyle, Büyükşehir, il, ilçe, belde, şirketlerde bine yakın belediye ve şirketlerinde örgütlü, yetkili bir sendikadır" diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Burada Almış Olduğunuz Paranın Üzerine Bir de Dua Alıyorsunuz”
Yaptıkları çalışmalarla hizmetin kalitesini arttırmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Gönül ister ki, daha iyi şartlarda imkanlarımız olsun. Türkiye'nin gerçeklerini göz ardı edemiyoruz. Buna rağmen ne kadar iyileştirme yapabiliriz? Onun hesabını arkadaşlarımızla günlerce ve haftalarca yaptık. İmkanlarımızın kısıtlı olması münasebetiyle pazarlık ede ede bunu iyi düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. Diğer şirketlerde çalışanların standartlarına göre biz iyi noktadayız. Bizim burada yapmak istediğimiz tek bir şey var. Hizmetin kalitesini arttırmak. Bir kere ticari ve idari anlayışta bu maaşa bu kadar çalışılır mı? Mantığı Allah'a şükür bizde yok. Mevcut imkanları en iyi şekilde size aktarmaya gayret gösteriyoruz. Sizlerde bu millete hizmet etmek için, gayret gösteriyorsunuz. Daha öncede beyan etmiştim. Şimdi de tekrarlamak istiyorum. Belediyecilik hakikaten çok farklı bir iş. Bir fabrikada bobinci olarak çalışıp, burada almış olduğunuz maaş kadar para alsanız ayrı, ama buradaki üretmiş olduğunuz hizmet çok daha farklı. Burada almış olduğunuz paranın üzerine bir dua var. Bunun bereketini de hep birlikte görüyoruz. Bu bereket sayesinde de huzur içinde yaşayıp gidiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Hüseyin Çelik; “ İki Taraf İçinde Hayırlı Uğurlu Olsun”
Hüseyin Çelik ise, "İş sözleşmesi için burada toplandık. Öncelikle ben taraflara çok çok teşekkür etmek istiyorum. Birbirlerini hırpalamadan çok güzel bir sonuca varmışlar. Bugünde imza töreni yapılacak. Sizler ve çoluk çocuğunuz hakkında, geleceğiniz hakkında, belediyemiz hakkında hayırlı uğurlu olsun tebrik ediyorum. İşçinin alnının teri kurumadan onun hakkını vermek, bizim inancımızda var. Keşke işçi kardeşlerimize bin lira değil de, 3 bin lira verebilsek bu çok daha iyi olur. Ama netice itibariyle belediyenin imkanlarıyla, sizin ihtiyaçlarınızı örtüştürmek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Çelik, ''Anlaşma gereği bu yıl 100 liralık zam yapılmış, benim hatırım için bu zammı 150 liraya çıkarırsanız memnun olurum. Ancak bu rakamın brütünün de 250 lirayı bulduğunu da özelikle belirtmek isterim'' demesi üzerine Belediye Başkanı Fadıloğlu, ''Bu rakamı kabul ediyorum. İşçilerimize helal olsun'' sözü üzerine işçiler, dakikalarca Çelik ve Fadıloğlu'nu ayakta alkışladı.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıoğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik arasında imzalandı.

Tören, protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.