ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, KAYAÖNÜ MAHALLESİNDEKİ SORUNLU EVİN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

   

    Şehitkamil İlçesi Köyaönü mahallesinin İpek Yolu kenarındaki 67 nolu sokak üzerinde bulunan 2 katlı bina çevre sakinlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle yıkıldı. Çevre sakinlerinin belediyeye yaptıkları müracaatlar üzerine konuyu araştıran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daha sonra talimat vererek evi yıktırdı. Yıkımı çevre sakinleriyle birlikte izleyen Başkan Fadıloğlu, kendilerine şikayet gelir gelmez konuyla ilgilendiklerini ve ev sahibiyle yapılan görüşmelerin ardından yıkım kararı aldıklarını söyledi.

    Vatandaşların yaşamsal alandaki sorunları çözmenin birinci öncelikleri olduklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi: “Boş halde duran evin baliyci ve tinerciler tarafından mesken edildiğini ve çevre sakinlerinde bu durumdan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu öğrendik. Ekiplerimizin konuyu araştırması ve ev sahibine ulaşılması sonucu karşılıklı mutabakatla evin yıkımını gerçekleştirdik. Çevre sakinleri sorunun çözülmesi nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdiler. Bizde onlara belediye hizmetlerine katkılarından ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlıklı bir ortamda huzur içerisinde yaşamını sürdürmesidir. Belediyemizin yetkileri çerçevesindeki sorunlar iletildiğinde, anında takipçisi oluyoruz” dedi.

    Kayaönü mahalesi sakinleri ise, Şehitkamil Belediye Başkanı’na teşekkür ederek, “Yaklaşık 2 yıldır bekleyen bu evin yıkılmasıyla mahallemiz rahat bir nefes aldı. Çocuklarımız ve hanımlarımız ciddi şekilde rahatsız oluyordu. Akşam üzeri dışarı çıkamıyorduk. Şimdi hem çirkin bir görüntü kaldırıldı hemde sorun giderilmiş oldu” şeklinde görüş belirttiler.