ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ' NDEN 23 NİSAN SATRANÇ TURNUVASI

SATRANÇ TURNUVASINA YÜZLERCE SPORCU KATILDI

Şehitkamil Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen satranç turnuvası açılış törenine, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcabbar Özkara, Satranç Turnuvası Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Ekici ve yüzlerce sporcu ile velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan İl Temsilcisi Ekici, satrancı Gaziantep ile tanıştıran Başkan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, bu tür organizasyonların devamını da beklediklerini söyledi.

ÇOCUKLAR DERECEYE GİREBİLMEK İÇİN MÜCADELE EDECEKLER

Konuşmaların ardından, Başkan Yardımcısı Özkara ile Ekici, yarışmaya katılan çocukların yanına gelerek turnuvayı başlattılar. Açılış ile birlikte konsantrasyonlarını toparlayan çocuklar dereceye girmek için dikkatlerini turnuva üzerinde yoğunlaştırdılar. 15 Kategoride gerçekleştirilecek turnuvaya toplam 900 sporcu katıldı. 7 tur üzerinden gerçekleşecek olan turnuvanın birinci gününde 4, ikinci gününde ise 3 tur yapılacak. Turnuva kapsamında dereceye giren ilk üç sporcuya kupa ve madalya, dereceye giren 4. 5. ve 6. sporcuya da madalya verilecek. Turnuvada dereceye giren sporcuların aynı zamanda UKD’si (Ulusal Kuvvet Derece) puanları da yükselecek.