ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN 'MERHAMET ELİ' HİZMETİ

“MERHAMET ELİ” KİMSESİZ ÇOCUKLARA UZANDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hayata geçirdiği ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında Şehitkamil ilçesinde bulunan yetim ve kimsesiz çocukları ziyaret ederek çocuklarla ayrı ayrı ilgilendi. Şehitkamil Belediyesi, ilçede bulunan yetim çocukların sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına hayata geçirdiği ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında yetim ve öksüz çocuklara yardım ediyor.  29 Ekim Mahallesi’nde bulunan koordinasyon merkezinde yetim çocuklara akademik destek eğitimi, değerler eğitimi, bilinçlendirme seminerleri, sosyal ve kültürel aktiviteler gibi konularda eğitim verilecek.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ OLARAK YOKSUL VE YETİMİ KOLLAMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

Yetimin yüzünü güldürebilmek adına ‘Merhamet Eli’ projesini çok önemsediklerini söyleyen Fadıloğlu, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek bizim asli görevimizdir. Ancak diğer taraftan da yetimler ile ilgili faaliyetleri çok daha fazla önemsiyoruz. Bundan dolayı bu projenin adını Merhamet Eli koyduk. Merhamet elinin herkese ulaşmasına gayret gösteriyoruz. Bizim buradaki amacımız değerler eğitimi kapsamında, okul öncesinden başlayıp ileri yaştaki okuma, yazma bilmeyenlere açık liseden, açık üniversiteye kadar destek vermek. Bunun yanı sıra akademik çalışmanın yanında değerler eğitimi almasını sağlamaktır. Akademik olarak herkesin bir başarısı olabilir. Ama iyi insan olabilmek topluma yararlı insan olabilmek adına insanların eğitilmesi gereklidir. Bu konuda çocuklarımız değerler eğitimi de alıyorlar. Çocuklar burada değerler eğitiminin yanında kültür alanda gelişimleri sağlanıyor, sosyal alanda eğitim sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Çocuklar Merhamet Eli projesinden memnun kaldıklarını ve kendilerini düşünen ve bu projeyi hayata geçiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini ilettiler.