ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜLEYEN SOHBET

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) gerçekleşen sohbete Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl genel meclis üyeleri, Şehitkamil Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SOHBETE KATILIM YOĞUN OLDU…

Sohbete büyük ilgi gösteren vatandaşlar saatler öncesinden Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezine gelerek bütün salonları hınca hınç doldurdular. Salonda yer kalmayınca merdiven boşluklarında aşakta izlemek zorunda kaldılar. Birçok vatandaş ise gecede yaşanan duygulu anlarda gözyaşlarına hâkim olamazken, kimisi de cep telefonlarıyla etkinliği görüntülemeye çalıştı. Sohbete anne -babaları ile birlikte gelen çocuklar da diğer salonda çizgi film izleme imkanı buldular.

DOÇ. DR. NİHAT HATİPOĞLU EFENDİMİZİN HAYATINI ANLATTI…

Büyük alkışlar arasında sahneye çıkan ilahiyatçı Yazar Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, gündemdeki konulara ilişkin dini bilgiler vererek, programa katılan vatandaşlarında sorularını yanıtladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, Kerbela Olayı - Hz. Hüseyin’in Şehid edilmesi gibi konularda bilgiler verdi. Efendimize yakın olmak O’nun Sevdiği Bir mümin olabilmek için ne yapmalıyız gibi konularda bilgiler veren ilahiyatçı Hatipoğlu; “Kur'an-ı Kerim’de ki: Allah'ı seviyorsanız Muhammed'e uyun Allah da sizi sever ve günahlarınızı bağışlar Velev ki Peygamberi sevmenin yolu O’na tabi olmak O'nun izinde yürümektir. Peygamberi seviyorum diyorsak o sözün içini doldurmalıyız. Komşuya iyilik etmekle mazlumun hakkını almakla yetimin başını okşamakla mağdurun yanında olmakla olur. Düşeni kaldırmakla olur. O'nu sevmek O'nun yaptığını yapmaktır” dedi.

GÖNÜL DÜNYAMIZA HAYAT VERDİNİZ…

Sohbet sonrası sahneye davet edilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’na çiçek takdim ederek; “Gönül dünyamıza hayat verdiniz. Biz Gaziantepli dostlarınız olarak sizi her zaman görmek istiyoruz. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sohbeti dinlemeye gelen vatandaşlar ise Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek; “ Nihat hocamızla bizi buluşturan ve canlı canlı dinlememize vesile olan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Nihat hocamızın bizim yanımızda çok farklı bir yeri var. Kendisini dinlerken duygularımıza hakim olamadık. Güzel bir sohbetti vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Daha önce de Gaziantep’e geldiğini değinen ilahiyatçı Yazar Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ise; “ Gaziantep’e ne zaman gelsem salonlar doluyor. Bu vesileyle Gaziantep ve Şehitkamil halkına çok teşekkür ediyorum. İnşallah biraz önce anlattığımız gibi islamı doğru anlama, doğru anlatma şaibeden hurafeden arınmış, Allah Resulünün, Peygamber Efendimiz hayatını doğru yaşama noktasında mesafe alırız.”

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezini (ŞKM) çok beğendiğini de dile getiren Hatipoğlu; “ Burası çok güzel bir mekan olmuş. Hem konferans yaptığımız salon hem de diğer salonlar dolmuştu iyice. Gaziantep halkı bunları hak ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu kutluyorum böylesi güzel bir yere imza attığı için” dedi.