ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN EĞLENCELİ KARNE HEDİYESİ

İl, ilçe köy ve mahalle okulu ayrımı yapmaksızın yaklaşık 450 bin öğrenci Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılacak olan ikişer adet lunapark bileti ile karne sevincini doyasıya yaşayacak. Şehitkamil Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, M1 Alışveriş Merkezi ve Kılıç Lunaparkın ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla Gaziantep’te köy okulları da dahil olmak üzere eğitim gören öğrencilere lunapark eğlence bileti dağıtıyor.

Biletlerin dağıtımı noktasında Gaziantep Valiliği ile koordineli bir çalışma yürüten Şehitkamil Belediyesi, bu kapsamda Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret ederek biletlerin bir kısmını teslim etti.
Ziyaret esnasında konuyla ilgili değerlendirme yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, amaçlarının, öğrencilerin bir taraftan iyi eğitim almalarını, öbür taraftan da yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Vali Ata; “Yaz tatillerinde, öğrencilerimiz, çocuklarımız bir taraftan dinlenirken öbür taraftan da boş vakitlerinde kitap okumalarını, çeşitli spor dallarında faaliyette bulunmalarını istiyoruz. Sporla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün ve belediyelerimizin açtıkları yaz okulları var. Öğrencilerin buralardan faydalanmalarını bekliyoruz.” Yapılan lunapark hediye biletlerinin fayda sağlayacağını belirten Ata, “Belki bu zamana kadar lunaparka gitmemiş olan çocuklarımız, bu sayede lunaparktan faydalanma şansı bulacak. Ben sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim gören çocukların derslerine ne kadar ilgili olmaları gerekiyorsa bir o kadar da sosyal faaliyetlerle de ilgili olması gerekliliğine dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu:
“M1 Alışveriş Merkezi ve Kılıç Lunapark, bu etkinliği geleneksel hale getirdi. 2 yıldır bu organizasyonu yapıyoruz. Bir yandan eğitime katkı sağlarken, diğer taraftan da çocuklarımızın eğlenmelerine katkı sağlamak amacı ile bu organizasyona biz önayak olmaya çalışıyoruz. Resmi kurumlar arasında nasıl ki işbirliği varsa, özel sektörde de bu çalışmayı yürütüyoruz. M1 Alışveriş Merkezi ve Kılıç Lunapark ile geçen sene de yapmış olduğumuz bu organizasyonu Valiliğimiz himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde herkese eşit şekilde dağıtılmasını sağlayacak. Öğrencilerimize dağıtımı konusunda Gaziantep Valiliği’nin bize verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Varsa lunaparka hiç gitmemiş öğrenciler, onların da eğlenmelerine katkıda bulunmuş oluruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Çocuklara en güzel karne hediyesinin lunaparkta eğlenmek olduğunu düşünen M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Mehmet Barın, “Çocuklar yaz tatillerinde moral ve motivasyonları yerinde girsin diye bütün imkanları seferber ettik. Şehitkamil Belediyesi ve Kılıç Lunapark ile birlikte böyle bir projeye imza attık. Tüm çocuklarımızı okulların kapanması ile birlikte eğlenceli günler bekliyor” diye konuştu.
Kılıç Lunapark sahibi Nuri Kılıç ise ailelerin ve çocukların gönül rahatlığı ile gelebileceği modern bir lunapark kurduklarını kaydederek, “Şehitkamil Belediyemizin ve M1 Alışveriş Merkezinin katkılarıyla öğrencilerimiz burada güzel vakit geçirecekler. Tüm öğrencilerimiz okulların kapanması ile birlikte buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.