ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN GAZİANTEP'E İKİ LİSE

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve belediye meclis üyeleri katıldı. Katılımcılar, yapılacak okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eğitim sorununun Gaziantep’in öncelikli sorunları arasında yer aldığını söyleyen Vali Erdal Ata: “İlimizin en önemli sorunlarının başında eğitim geliyor. Okullarımızın büyük bir bölümünde ikili eğitim yapılıyor. Merkezdeki okullarda 54 ila 60 kişilik sınıflar var. Bu olumsuz tablo sonucunda çocuklarda arzu edilen başarıyı beklemek mümkün değil. Üniversite yerleştirmelerinde Gaziantep 81 il arasından 80. olduysa kabahati öğrenciye ve öğretmene yüklememek lazım. Bu konuda altyapıyı yeteri kadar yapabilseydik, yeteri kadar okul alanları yapılsaydı belki de bugün bu sorunları konuşmuyor olurduk. Özel İdareden en büyük payı eğitime ayırıyoruz” dedi.

KAYNAK BU MİLLETİN KAYNAĞI EĞİTİM İÇİN BEN ve EKİBİM ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ


Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimi önemsediklerini ve nitelikli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Eğitim alanında duyarlılık gösteriyoruz. Her türlü konuda insan unsuruna rastlıyoruz. Nitelikli bireyler üretemediğimiz taktirde sorunları çözme imkanımız yok. Okul meselesi gündeme geldiğinde benim teklifimden çok meclis üyesi arkadaşlarımızın teklifleriyle bu okul yapımı konusu hayata geçti. İmkanlar ne kadar kısıtlı olursa olsun eğitim bireyleri arttıramaz isek yaptığımız hiçbir şey işe yaramaz. İktidarı ve muhalefetiyle hep birlikte bu kararı aldık. Meclis üyesi arkadaşlarımız uygun görürlerse her sene imkanlarımız dahilinde bu konuda elimizden geleni yaparız. Çünkü kaynak bu milletin. Bunun belediye ya da özel idare tarafından harcanması önemli olan konu değil. Önemli olan bu kaynakların ülke insanının hizmetine harcanmasıdır. Bizlerde her zaman eğitimin yanında olduk. Bunun söylemde değil icraatta olmasına inandığımız için bu projeye gönül verdik. Hemen hemen her hafta birkaç okulun rutin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılacak iki okulun protokolü imzalandı.