ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN İKİ ÖNEMLİ PROJE

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ OLARAK TÜM VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYACINI GÖRMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR

Projelerin içeriği ile ilgili bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal belediyecilik adına yapılan faaliyetlerin yanı sıra hazırladığımız son iki projeyi hayata geçirdik. Bu iki projeden biri ‘Vefa Hizmeti’ diğeri ise ‘Merhamet Eli’ projesidir. Vefa Hizmeti projesi, Şehitkamil’de yaşayan 70 yaşın üzerinde, kendi yanında evladı olmayan, akrabası olmayan, bir başına yaşayan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlandı. Her türlü ihtiyaç derken, özellikle evde bakım hizmetleri ile ilgili, ev temizlikleri ile ilgili, kişisel bakımları ile ilgili ve bunun yanı sıra doktora götürülüp getirilmesi ile ilgili ve onların raporlarının ilaçlarının alınması ile ilgili olarak bir proje hayata geçirdik” dedi.

KİMSESİZ VATANDAŞLARIMIZI BİRE BİR TESPİT EDİYORUZ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından alınan verilere göre Şehitkamil sınırları içinde 70 yaşın üzerinde 24 bin 879 yaşlı olduğu bilgisini veren Başkan Fadıloğlu, “Biz şu anda mahalle tespitleri ile bire bir kimsesiz olan vatandaşlarımızın hizmetini başlattık. Fakat Nüfus Müdürlüğü ile birlikte bundan sonraki safhada gerçekten hiçbir akrabası olmayan, bir başına yaşayan ve muhtaç olan vatandaşlarımızın hizmetini layıkıyla yapabilmem adına bu envanter çalışmasını biran önce hayata geçirmiş olacağız. Bundan sonra 70 yaşın üzerinde, kimi kimsesi olmayan maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlarımız ile ilgili onların özellikle sosyal yardımlardan faydalanması noktasında evrak dolaştırmalarında, rapor almalarında sıkıntı olması münasebeti ile bu çalışmaları tarafımızdan yaptırıp, onların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde verilen yardımlardan faydalanmasını, diğer taraftan da yaşamlarını devam ettirirken karşılaştıkları güçlükleri gidermek adına faaliyetlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

YETİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ DEVAM EDİYOR

Yetimler için göreve geldikleri ilk günden beri çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Merhamet Eli projesi, yetim aileleri tespit edip, yetim aileler ile ilgili olarak yapılacak çalışmaları kapsıyor. Biz bunu normal şartlarda ‘Gıda Bankası’ üzerinden zaten yapıyorduk. Gıda Bankası’nda bizim saha çalışmalarımızın neticesinde bu vatandaşlarımız kayıtlı. Özellikle bayram arifesinde gidip yetim çocuklarımızın tepeden tırnağa giydirilmesi ile ilgili faaliyetlerimiz, göreve geldiğimiz andan itibaren devam ediyor. Merhamet Eli projesi ile birlikte, sosyal hizmet uzmanları ile yetim çocukların velileriyle yetim çocukların ihtiyaçlarını bire bir tespit edip, bu çocukların özellikle okul yardımlarından yararlanıp yararlanmadıkları, bu çocuklar ile ilgili olarak kırtasiye, giyim kuşam ile ilgili gibi ihtiyaçlarının olup olmaması noktasında her türlü faaliyet yine tarafımızdan hayata geçirilmiş olacak” şeklinde konuştu. Yetimin yüzünü güldürebilmek adına Merhamet Eli projesini çok önemsediklerini dile getiren Fadıloğlu, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek bizim asli görevimizdir. Ancak diğer taraftan da yetimler ile ilgili faaliyetleri çok daha fazla önemsiyoruz. Bundan dolayı bu projenin adını Merhamet Eli koyduk. Merhamet elinin herkese ulaşmasına gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Fadıloğlu, hayata geçirdikleri iki projenin görev süresinin son yılında yapılması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu projeler ile ilgili altyapılar oluşturmak gerekiyordu. Bunların dosya üzerinde bir proje olarak kalması değil, fiilen vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanmasına ve envanterlerinin belirlenmesine yönelik bir çalışma olduğu için şimdi hayata geçirebiliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte hem yaşlılarımız hem de yetimlerimiz, belediyemiz ve devletin imkanlarından daha iyi şartlarda yararlanmış olacak” dedi.