ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA "EVET'TEN ÖNCE" EĞİTİM SEMİNERİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAYANLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ…

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere yaklaşık 500 bayan katıldı. Seminerde uzman kişiler tarafından Eşler arası iletişim, İslamiyet de evlilik tanışma-nişanlılık evresi-evlilik öncesinde bayan ve erkekte aranması gereken şartlar, üreme sağlığı-anatomi ve
çalışma fizyolojisi-infertilite ile küçük yaşta evlilik ve hukuki boyutu -çocuk ihmali ve istismarı konuları hakkında bayanlara bilgiler verildi.

BU ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN VE AİLEYE VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ…

Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki toplam 11 Aile Merkezinden seminere katılım olduğunu belirten Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezleri Koordinatörü Kübra Bozdan, "Sosyal Belediyeciliğin ve aileye verilen önemin göstergesi olan aile merkezlerinin katkılarıyla hazırlanan projemizin çıkış noktası Türkiye ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki boşanmaların artmasıdır. Son 10 yılda boşanmalarda yüzde 80 oranında artış gözlenmektedir. Evliliklerinde daha bir yılı doldurmadan boşanan çiftler ortaya çıkıyor. Bu sebeple bizler bu projeyi geliştirerek insanların daha bilinçli bir şekilde evlenmesini ve evliliklerini sürdürmelerini sağlamak istedik. Uzman katılımcılar tarafından verilen eğitim seminerlerinde evlilikle ilgili her şey davetlilere aktarılıyor" dedi.

BU EĞİTİMLER SAYESİNDE EVLİLİĞİN ÖMRÜ UZAYACAKTIR…

Projeyi beğendiğini belirten AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, "Projeyi merak ederek buraya geldim. Uzman katılımcıların anlattıkları çeşitli konular sayesinde çok şey öğrendik. Çiftlerin en fazla yaşadığı sorunlar burada masaya yatırılarak çözüm önerileri sunuluyor. Özellikle son zamanlarda hızla artan boşanmalar bilinçsiz evlilikten kaynaklanıyor. Bu proje sayesinde en azından çiftlerden kadının eğitim alması evliliği daha da uzun ömürlü yapacaktır" diye konuştu.

Şehitkamil Belediyesi'ne yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Necip Fazıl Kısakürek Anne Merkezi üyesi Hayriye Kutlu ise, "Şehitkamil Belediyesi bir çok mahalleye anne merkezi kurarak insanların eğitim almasını sağladı. Şimdi de yaptığı bu projeyle çiftlere ışık tutuyor. Proje sayesinde bizlerde çok şey öğrendik. Gerek eşler arasındaki iletişimi gerekse de İslamiyet'te evlilik konularını çok iyi bir şekilde öğrendik. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

4 konudan oluşan eğitim seminerine katılan tüm kadınlara eğitim sonunda sertifika verileceği açıklandı.