ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ EĞLENEREK AŞILANIYOR

5-11 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen “Etüt Merkezleri'nin Moral ve Dayanışma Günü” programı, Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleşti. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu ve Şehitkamil Etüt Merkezleri’nde eğitim gören yaklaşık bin 200 öğrencinin katıldığı program, çevre yürüyüşü ile başladı. Çevre yürüyüşünün ardından öğrenciler, müzisyenlerin çaldığı birbirinden güzel şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendiler. Öğrencilerin arasına giren Başkan Fadıloğlu’da öğrencilerle birlikte halay çekti. Renkli görüntülere sahne olan programda, öğrencilere ve davetlilere döner ile ayran ikram edildi. Piknik yaparak yemeklerini yiyen öğrencilere, son olarak da top ve çeşitli hediyeler verildi.

KARNE HEDİYESİ LUNAPARK BİLETİ VE DOYASIYA EĞLENCE

Öğrencilere ikişer adet lunapark sözü veren Başkan Fadıloğlu, “Çevre Haftası ve öğrencilerimizin bu hafta sonu itibariyle karne almalarından dolayı eğlence tertip ettik. Ayrıca öğrencilerin karne hediyelerini okul müdürlüklerine gönderdik. Çocuklar hafta sonu karnelerini aldıkları zaman her bir öğrencimize iki tane lunapark bileti hediye edeceğiz. Karnesini alan herkes lunaparka giderek orada eğlenecek. Amacımız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamaktır. Çocuklarımızın burada eğlenmesi ve etkinliklere katılması amacıyla bu programı düzenledik. Yıllar önce dedelerimiz, babalarımız bu ağaçları dikmişler. Bizler şu anda bu ağaçların gölgesinde piknik yapıyoruz. Bizden sonraki nesillere daha güzel bir çevre bırakmak adına, bu çevreyi korumamız lazım. Bunun yanı sıra yeni yeşil alanlar üretmemiz lazım. Biz sizin gibi öğrenci kardeşlerimizle birlikte yaklaşık 5 dönemdir ayrı ayrı ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Bundan sonraki süreçte de bunları devam ettireceğiz. Amacımız daha yeşil ve daha temiz bir çevre. Bunun için sizlerle el ele, gönül gönüle vererek daha sağlıklı bir çevre elde edeceğiz. Buraya bir gölet yaptık, bunu yapmamızdaki amaç buradaki bitki ve hayvan çeşidine katkı sağlamaktır. Son dönemde bu göletin yapılmasıyla birlikte burada oluşan böceklerin ve kuşların çeşitliliği sayesinde, doğal hayat daha farklı bir değer kazanıyor" ifadelerini kullandı.


Öğrenciler, konuşmasını tamamlayan Başkan Fadıloğlu’nu adeta alkış yağmuruna tuttular. Konuşmaların ardından, program kaldığı yerden devam etti.