ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ DESTEK

TERCİH KİTAPÇIĞI ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK

Eğitim alanında önemli çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek lise son sınıf öğrencilerine yönelik tercih kitapçıkları hazırlayan Şehitkamil Belediyesi, bu sayede gençlerin sınav öncesi yaşadıkları stres ve sıkıntıyı büyük ölçüde önleyecek. Öğrencilerin tercih konusunda yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak adına ÖSYM’den alınan bilgiler doğrultusunda hazırladıkları kitapçıklar ile gençlerin geleceğine ışık tutacak olan Şehitkamil Belediyesi, yaptığı bu hizmetle herkesin takdirini topladı. ‘Puan türüne göre 2012 ÖSYS taban puanları ve başarı sıraları’ kitapçığını ilk olarak Gaziantep Anadolu Lisesi’nde okuyan lise son sınıf öğrencilerine hediye eden Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde eğitim gören toplam 10 bin öğrenciye kitapçıkları ücretsiz olarak dağıtacaklarını kaydetti.

 “ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMETTE DAHA BULUNDU”

Başkan Fadıloğlu’nun eğitim alanında ciddi desteklerde bulunduğunu dile getiren Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, tüm eğitim çalışmalarımızda en büyük desteği ve fedakarlığı gösteriyor. Kendisi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için tüm imkanlarını seferber ederek ciddi eğitim çalışmalarında bulunuyor. Hepimizin de ortak bir amacı var. O da, siz değerli gençlerimizin en iyi yerlere gelmesini sağlamaktır. Bizim çabamızın yanında siz gençlerinde emek sarf ederek başarı elde etmesi gerekiyor. Bizler her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki, sizler başarılı olmak için gayret edin” dedi.

 “EN ÖNEMLİSİ İYİ BİR İNSAN OLABİLMEKTİR”

“Hangi konuyu icra edersek edelim temelinde eğitimli bireyler olmadığı takdirde sonuca gitme imkanımız yok” diyen Başkan Fadıloğlu, “Maalesef son dönemlerde özellikle ülkemizde öğretim daha ön planda, eğitim maalesef istediğimiz noktada değil. Tabi gün geçtikçe şartların iyileşmesi gençlerimizin bilinçlenmesiyle birlikte bu inşaat daha iyi noktaya gelmeye başlıyor. Şimdi sizde ilk zamanı atlattınız. Bundan sonra hedefe doğru son hızla koşuyorsunuz. Tabi ki, herkesin gönlünde bir aslan yatacaktır. Herkesin bir talebi vardır. Mutlaka olacaktır. Hedefi olmayan zaten sonuca gidemez. Ama benim özellikle sizlerden bir ricam var. Herkesin kendine göre akademik kariyerinde başarılı olduğu noktalar farklılık arz edebilir. Kimisi matematikte kimi de sosyal bilgiler de iyi olabilir. Ama olmazsa olmazımız iyi insan olmaktır. İyi insan olduktan sonra diğer branşlarda da mutlaka okuyacağımız bölümler vardır” diye konuştu.

 “BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kitapçıkların çok faydalığı olacağını ifade eden öğrenciler ise, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bize dağıttığı kitapçıklardan dolayı çok teşekkür ederiz. Bizde belediye başkanımızın izinden gitmeye çalışacağız. Başkanımız kendi okul hayatını anlattı. Sürekli hayatımızda ilerleme kaydetmemizi istedi. Kendisine verdiği değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerde inşallah verilen kitapçıklardan yararlanarak puanımıza göre meslek seçiminde bulunacağız” şeklinde konuştular. Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu, öğrencilere tek tek kitapçıklardan dağıtarak başarılar diledi.