ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK UYGULAMA

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AÇ VE SUSUZ SOKAK HAYVANI KALMAYACAK

Sokaktaki hayvanların aç ve susuz dolaşmasını vicdanına yediremeyen, dünyanın sadece insanların mekânı olmadığının bilincinde olan Şehitkamil Belediyesi bu kapsamda yaptığı çalışmada parklara sokak hayvanları beslenme noktaları yerleştirerek örnek bir uygulamaya imza attı. Şu ana kadar on ayrı parka yerleştirilen beslenme noktaları ilerleyen günlerde tüm parklara yayılacak. Böylelikle sokakta yaşayan ve sıcak havaların etkili olduğu bu günlerde aç ve susuz dolaşan sokak hayvanları bakımsızlık ve ilgisizlikten ölmekten kurtulacaklar.

ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Emek mahallesi Kamil Şerbetçi parkına yerleştirilen beslenme noktasını gören vatandaşlar konu ile ilgili olarak; “Belediyemizim yapmış olduğu bu uygulama sokak hayvanları için çok güzel bir şey. Çok güzel düşünülmüş bir proje. Burada vatandaşlar bayat ekmeğini simidini getirip buraya bırakıyor. Böylece hayvanlar buradan yiyecek ve içeceklerini karşılıyorlar. Ben bu uygulamanın diğer belediyeler tarafından da benimsenip tüm parklara yayılmasını istiyorum” dedi.

AVRUPALILARA ÖRNEK OLAN PROJE

Emek mahallesi sakini Mehmet Ali Kazıcı; “Ben zaman zaman evimden takip ediyorum. Gaziantep’e yurt dışından gelmiş olan yabancı turistler burada beslenme noktasının önüne gelip fotoğraf çektiriyorlar. Demek ki biz de bu konularda Avrupa’ya örnek olabiliyormuşuz. Başkanımıza bu konuda ki duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.