ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN SURİYELİ VATANDAŞLARA YARDIM ELİ

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SURİYELİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla Demokrasi Meydanı’na çadır kuran Şehitkamil Belediyesi ‘Her evden bir battaniye’ kampanyasıyla Suriyeli vatandaşlar için battaniye, kilim ve ilaç gibi çeşitli yardımlar topluyor. Uyguladığı örnek proje ile vatandaşların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Şehitkamil Belediyesi, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yoğun gayret sarf ediyor. Demokrasi Meydanı’nda yardım toplanan çadırı ziyaret eden ve burada basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, bu sırada kullanmadığı montunu annesiyle birlikte Suriyeli vatandaşlara bağışlamak üzere çadıra getiren görme engelli GAP Görme Engelli İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Güler Rümeysa Akkuş’un, duyarlılığı karşısında duygulu anlar yaşadı. Küçük Güler’i duyarlılığından dolayı tebrik eden Başkan Fadıloğlu, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

 

“KOMŞUMUZ AÇ İKEN BİZLER TOK YATAMAYIZ”

Soğuk kış gününü zor şartlar altında geçiren Suriyeli vatandaşların battaniye, yorgan, kilim gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına yardım kampanyası düzenlediklerini söyleyen Başkan Fadıloğlu, “Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir. Diyen bir inancın mensupları olarak hem komşumuz hem kardeşimiz, hem de dindaşımız olan Suriyeli kardeşlerimizin çekmiş olduğu sıkıntıya bizimde duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Gaziantepli vatandaşlarımızın da desteğiyle Suriye’de sıkıntı içinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek adına bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek için bir battaniye de bizden adı altında kampanya düzenledik. Bu kampanyanın içinde halı, yorgan, yastık, battaniye özellikle barınma ihtiyaçlarıyla ilgili son zamanlarda havanın soğumasıyla birlikte ihtiyaç hasıl oldu. Toplanan bu yardımları Kızılay vasıtasıyla intikal ettiriyoruz. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışma ayni yardımların toplanması, toplanan ayni yardımların ise Kızılay’a intikal ettirildikten sonra düzenli bir dağıtım çerçevesinde Suriye’ye intikali söz konusudur” dedi.

 

BAŞKAN FADILOĞLU HERKESİ BU KONUDA DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

“Türk Kızılay’ı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda duyarsız kalmamıştır. Her türlü imkanlarını seferber etmiştir” diyen Başkan Fadıloğlu, “Kardeşlik ve akrabalık bağımız olan bu kardeşlerimize daha fazla katkı sağlayabilmek adına çalışma yapıyoruz. Bu konuda tüm hemşerilerimi duyarlılığa davet ediyorum. Şuanda 3 noktada bu yardımları kabul ediyoruz. İmarlı bölgede Celal Doğan Parkı’nın yanında bulunan Hanımlar Lokali’nde, Demokrasi Meydanı’nda ve Mütercim Asım Sosyal Tesisi’nde bu yardımları kabul ediyoruz. Daha fazla yardım etmek isteyen battaniye ve barınacak eşya imalatçılarımız varsa, bunlarda 227 44 41 nolu telefondan bizim Gıda Bankamıza ulaşarak yardımlarını adreslerinden aldırabilirler. Bunun yanı sıra evde kullanmadığımız fakat tarihi geçmemiş ilaçlara da ihtiyacımız var. Buraya gelen vatandaşlarımızın devlet tarafından ihtiyaçları karşılanıyor ama sınırın öbür tarafında bulunan vatandaşlarımızın da ilaç ihtiyaçlarının olduğunu biliyoruz. Onun için bu kampanyada bizim nakdi yardımda bulunmamız söz konusu değil.  Bu sebeple ayni yardım alıyoruz bu ayni yardımlarımızı Kızılay aracılığıyla Suriye’ye intikal ettiriyoruz” diye konuştu.

 

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ ÖLMESİN”

Suriye’de yaşanan iç savaşın son bulması için çağrıda bulunan küçük Güler ise, “Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin diye onlara palto getirdim. İyilik yaptım yani. Savaş olmasın. Onlar ölmesin. Onun için palto getirdim” şeklinde konuştu.