ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ BİLGİSAYAR KURSUNA YOĞUN İLGİ

BİLGİSİYAR ÖĞRENMEK İÇİN ADETA BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR

 

İnsanları meslek sahibi yapmak ve becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli kurslar düzenleyen Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe Sosyal Tesisinde bayanlara yönelik bilgisayar kursu veriyor. Yoğun ilgi gösterilen kursa katılan bayanlar, bilgisayar kullanımı, işletim sistemi ve temelleri, işletim sistemi gelişmiş özellikleri ile Microsoft Office Word, Exel ve Power Point gibi ofis programlarından toplam 160 saat kurs görüyorlar. Kursu başarıyla tamamlayan bayanlara sertifikalarını Başkan Fadıloğlu verdi.

 

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”

 

Kursiyerleri tebrik eden Başkan Fadıloğlu, sertifikalar sayesinde iş bulma olanağının daha da artacağını söyledi. Kadınların iş gücüne kazandırılarak kendilerine olan öz güvenlerinin arttırılması gerektiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Sosyal tesislerimizde çeşitli branşlarda kurs düzenleyerek kadınlarımızın evde boş zaman geçirmeleri yerine kurslara katılarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Herkesin daha rahat bir hayat sürmesi için bizler alt yapıyı oluşturuyoruz. Düzenlediğimiz bilgisayar kursu sayesinde siz değerli velilerimiz çocuklarınızın hangi internet sitelerine girdiğini rahatlıkla öğrenebilecek veya çocukların gelişimini etkileyecek sitelere girmelerini engelleyebileceksiniz. Bu yüzden bizler bu kursları önemsiyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur. İsteyen herkes sosyal tesislerimizdeki kurslardan kolaylıkla faydalanabilir” dedi.

 

“DAHA ÖNCELERİ BİLGİSAYARI AÇIP KAPATAMIYORDUK”

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan kurslara katılarak bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini ifade eden vatandaşlar ise, “Belediyemizin açtığı bilgisayar kursu sayesinde çok şey öğrendik. Daha önceleri bilgisayarı açıp kapatamazken, şimdi Word ve Excel’de dilediğimiz gibi çalışmalar yapabiliyoruz. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Aynı zamanda aldığımız bilgisayar sertifikası sayesinde hem çalışma imkanı bulabileceğiz hem de evde çocuklarımızın bilgisayarını kontrol edebileceğiz. Tüm bayanların bu kurslara katılarak becerilerini arttırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştular.