
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESi AĞAÇLARI BUDUYOR
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın
Baharın gelişine ilk işaret olarak bilinen ağaçların budama zamanının gelmiş olması nedeniyle Metropol İlçe Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız verdi.
Ağaçların daha sağlıklı bir şekilde yaprak açması ve şehre güzel bir görünüm vermesi için her yıl yapılan budama işlemlerine bu hafta yeniden başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışma ile şehrin görünümünü etkileyen dalları da böylece temizleme imkânı buluyorlar.
Parklardaki Ağaç buda işlemini yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan FADILOĞLU, ilçe genelinde bulunan ağaçlarda gençleştirme ve şekillendirme çalışmaları kapsamında ağaçlarda istenilen form, biçim, çiçeklenme ve sağlıklı gelişebilmeleri için dikimleri müteakiben belli periyotlarda uygun budama yapılması gerektiğini kaydetti. Budama çalışmalarında ki temel amaçlarının, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, budamaların ağaçları gençleştirdiği, canlandırdığı ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, özellikle yoğun insan ve trafik sirkülâsyonu olan yerlerde bulunan ağaçlar ile güvenlik bakımından risk arz eden ağaçların öncelikli olmak şartıyla budama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Fadıloğlu, ekiplerin planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürürken, ağaç dikmenin yanında mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakımı ve budama faaliyetlerinin de önem taşıdığını vurguladı.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DE ANNELER VE ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENECEK
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
ŞEHİTKAMİL’DE GENÇLİK, BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
ŞEHİTKAMİLLİ KADINLAR HAYATA RENK KATTI
BAŞKAN YILMAZ’A BATIKENT’TE YOĞUN İLGİ
ŞEHİTKAMİL'DE 05.05.2025 YOĞUNLUĞU
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
ŞEHİTKAMİL BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENİYOR
BAŞKAN YILMAZ’DAN UMUT MAHALLESİ’NE 3’Ü 1 ARADA PARK
BAŞKAN YILMAZ, KARŞIYAKA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ