ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ AİLELERİ BİLİNÇLENDİRME DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” kapsamında Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi ve Gaziantep KETEM ( Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ) işbirliği ile meme kanseri konusunda anneleri bilgilendirmeye devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Pir Sultan, Nurtepe, Özgürlük ve Bedri İnce Tahtacı Sosyal tesislerindeki Aile merkezlerindeki kurs gören anneleri meme kanseri konusunda seminer verildi. Sankopark AVM de verilen seminere çok sayıda anne katılırken, aldıkları eğitimin kendileri açısında önemli olduğu, bu tür eğitimleri her fırsatta değerlendirdiklerini söylediler.

“Erken Teşhisi Hayat Kurtaran Bir Kanser Türüdür”

Programa gelen kursiyerlere eğitim veren ( Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ) KETEM Doktorları Dr. Hatice Şevk ile Dr. Özgür Koyuncuoğlu meme kanserinin önemini anlatarak erken konulan teşhisin önemini vurguladılar. Meme kanseri, en kolay taranabilen ve erken teşhisi hayat kurtaran bir kanser türüdür diyen Dr. Hatice Şevk, Meme kanserinin kişinin kendisi tarafından muayene edilmesi ve erken tanı konusunda yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Meme kanserine karşı toplumsal bilincin oluşturulması için tüm kadınların bu tür seminerlere katılması gerekir. Yaş ilerledikçe meme kanserinin gelişme riskinin arttığını, 40 yaşını geçen her kadının mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini, 40 yaşından sonra mamografi dediğimiz filmin çektirmesini öneriyoruz” dedi.

“Biz Bu Tür Eğitimlere Her Fırsatta Önem Veriyoruz”

Meme kanseri konusunda bayanların bilgilenmesi gerektiğine vurgu yapan Şehitkamil Belediyesi Nurtepe Aile Merkezi sorumlusu Eda Çiftçi; “Biz burada aldığımız bilgilerle daha bilinçli bir şekilde hareket etme imkanı buluyoruz. Değişik konularda eğitimlerimiz devam ediyor. Biz bayanlar için meme kanseri önemli bir hastalık. Bugün buraya kursiyer bayanlarla gelerek daha de bilinçlendik. Kafamıza takılan soruları Doktorlarımıza sorma imkanımız oldu. Bu etkinliği düzenleyen ve bizi bu imkanı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seminer sonunda dinleyicilere pembe kurdele takılarak meme kanseri ile savaşılması gerekildiği hatırlatıldı.