ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi yeni Makine Sanayi Müdürlüğü'nde yapılan araç teslim törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, SANKO Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu ile daire müdürleri ve iş makinesi operatörleri katıldı.

“Yerli Makine Üreticilerine Teşekkür Ediyorum”

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan 3 araç yenilenirken, 36 iş makinesi ile damperli kamyonlar ise Devlet Malzeme Ofisi'nden alındı. Üretici firma olan SANKO ile CAT yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen araç teslim törenin de açıklama yapan Başkan Fadıloğlu, "Yerli makine üreticilerine teşekkür ediyorum. Ülkemiz artık bunları dışarıdan döviz vererek değil, kendi imal ettiği ürünleri kullanmak bizim için bir onur kaynağıdır. Şehitkamil Belediyesi'nin 1989 yılından bu yana bütün iş makineleri artık ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Bir yandan şu sorulabilir? Geçenlerde biz 17 tane kamyonu beldelere, ilçelere hibe ettik. Bunlar bizim açımızdan ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Çünkü, bizim iş yükümüz çok fazlaydı. Onların işini görebilecek durumdaydı. Bundan sonra kendimizi yenilememiz gerekiyordu. Yenilerken dikkat ettiğimiz hususta öncelikle yerli sermayeyi, bunun üzerine bir de Gaziantep sermayesi olursa bizim için çok daha büyük bir artı değer. Belediyeler artık istihdam kapısı değil. Sanayiciler istihdam üretecekler onların istihdam üretebilmesi için belediyeler ön ayak olacaklar" dedi.

“Biz Bu Ekipmanlarımızı Devamlı Arttıracağız”

Amaçlarının ekonomik döngünün Gaziantep'te kalmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, "Bir taraftan bunun fiziki şartlarının hazırlanması, alt yapısının hazırlanmasının ötesinde bu ürünleri belediyeler almazsa kim alacak. Biz bundan hareketle yerli sermayeyi desteklemek adına Türkiye'de imal edilenler varsa öncelikle Türkiye'de imal edilen bunun yanı sıra Gaziantep'te distribütör bulunan bir firma varsa, öncelikle ondan almak koşuluyla bu dengeyi sağlamaya gayret gösteriyoruz. Tabi burada kalitesi de ortada oluyor. Bizim operatör arkadaşlarımızın kullandığı ürünler onlardan gelen bilgiler ışığında biz bu aletleri de seçiyoruz. Hangisi daha dayanıklı, hangisi daha az bakım giderine sahip diye. Allah'a şükür bunun Türkiye'de olması onun üzerine de Gaziantep'te olması bizim için bir artı değerdir. Bende hepinizin huzurunda yabancı sermaye olarak hem CAT'e hem de SANKO gurubuna çok teşekkür ediyorum. Biz bundan sonraki süreçte de bu imkanlarımızı arttıracağız çünkü, alet çalışır el öğünür. Şehitkamil Belediyesi'nin 650 bin'e yakın nüfusa hitap ediyor olması münasebetiyle ve daha nitelikli hizmet vermek adına biz bu ekipmanlarımızı devamlı arttıracağız. Ekonomik döngünün Gaziantep'te kalmasını sağlamamız gerekiyor ki, biz daha fazla büyüyelim daha fazla iş imkanı elde edelim. Gaziantep'te üretilenlere biz Gaziantepli olarak sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak" diye konuştu.

Tüm kamu görevlilerinin de yerli makine üreticilerine destek vermesini isteyen Sami Konukoğlu ise, "Her satılan makine onlarca işsiz arkadaşımıza iş kaynağı, onlarca işsiz arkadaşımızın iş garantisini arttırıyor. Türkiye'deki tüm kamu görevlilerini de sizin duyarlılığınıza çağırıyorum. Bu konunun toplam rakamının büyüklüğünün haricinde gerçekten manevi değeri bizim için çok önemlidir. Teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu iş makinelerini kontrol ederek iş makinesi operatörleri ile fotoğraf çektirdi.