ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ASFALT ŞANTİYESİNİ YENİLİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


2011 yılında alt yapıya ve asfalta büyük oranda önem vereceklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, İnşaatı süren asfalt şantiye yerini gezerek incelemelerde bulundu.

Daha önceki asfalt şantiye yerinin 52 hissedarının bulunduğunu ayrıca yeterli kapasitesinin olmadığını belirten Başkan Fadıloğlu “Şehitkamil ilçesi büyüdükçe ihtiyaçlar ve taleplerde çoğalıyor. Daha önceki şantiye yerimiz kapasite olarak yeterli değildi ve asfaltımızı dışarıdan temin ediyorduk. İhtiyaçlara cevap veremeyen bir konuma geldiğinden, kendi arazimiz olan 30 Beş Bin metre kare alana sahip bu yere son derece hızlı çalışabilen ve saatte 120 ton asfalt üretebilen bir tesis kurmaya karar verdik. Kurduğumuz bu tesisimiz eskiye oranla 5 kat daha fazla asfalt üreterek ve günde ortalama 6 Bin 600 metre kare alana hızlı bir hizmet sunmayı planlıyoruz. dedi.

Asfalt şantiyesinin otomasyon sistemiyle kontrol edileceğini ve tam elektronik hale getirilerek standartlara uygun bir şekilde asfalt üretimi yapacakların da değinen Başkan Fadıloğlu; “Tam fitrasyonla çevreye hiçbir zararlı atık verilmeden ve Avrupa normlarına uygun üretim yapılacak.

2011 yılı itibariyle özellikle yol düzenlemeleri ve asfaltla ilgili çalışmalar yapacaklarını anlatan Fadıloğlu, “Çünkü şehrimiz çok dinamik ve hareketli bir şehir. Yatırım çok fazla. Bir yandan Gazdaş çalışmaları, bir yandan elektrik kablolarının yer altına alınması gibi kazı çalışmaları sürüyor. İlçe adeta şantiye haline döndü. Bunlardan dolayı yollarımız çok bozuldu. Bu konuda baya bir sıkıntımız var.

Burada günü birlik projelerle uğraşmak istemiyoruz. Bugün yapalım yarın kazılsın gibi popülist bir düşüncemiz yok. Geçen sene planlamasını yapmışken bunu yapmadık. 2011 yılında asfalt paletimizin kapasitesini arttırarak milletimize daha nitelikli asfalt üretip daha hızlı iş üretmek istiyoruz. İklimin düzelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Fadıloğlu, “Asfaltı çok kazılmış Değirmiçem Mahallesi’nden başlayıp yukarıya doğru sıfırdan asfalt yapacağız” diye konuştu.