ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ AŞIRTMALI ABA GÜREŞİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DÜZENLEDİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA 326 PEHLİVAN KATILDI

Şehitkamil Belediyesi, Bülbülzade Vakfı, İstikrar Spor Kulübü Derneği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun ortak organizasyonunda Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 326 sporcunun katılımı ile Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasında, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İstikrar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdulvahap Kara, Şehitkamil Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Remzi Yılmaz ve çok sayıda davetli sporcuları yalnız bırakmadı. Hatay, İskenderun, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'ten 326 sporcu katımı ile gerçekleştirilen şampiyonada. 14-17 yaş yıldızlar kategorisinde, 18-20 yaş gençler kategorisinde, 21 yaş ve üstü büyükler kategorisinde ve başpehlivanlık dallarında müsabakalar gerçekleştirildi.

ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇEN TÜM KURUMLAR KUTLANMAYI HAK ETTİLER

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan,  Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep'te olmaktan bu tarihi sporun yaşamasına katkı vermekten çok mutluyum. Gaziantep'in kültürüne sahip olması, geçmişin geleceğe ışık tutmasını sağlamıştır, umut ediyorum ki önümüzdeki dönemlerde bu ve buna benzer organizasyonların sayısı artar. Ben şahsım ve federasyonumuz adına Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasının düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu,  Bülbülzade Vakfı Başkanı Sayın Turgay Aldemir’i ve İstikrar Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Eminoğlu’nu organizasyona verdikleri büyük destekten dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.