ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BALIK VERMEYİ DEĞİL; BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYOR

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI YIL BOYU DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediyesine ait olan 29 Ekim sosyal tesisinde yıl boyu devam eden kurslar içerisinde kuaförlük kursuna katılan çok sayıda öğrenci haftanın beş günü eğitim almaya devam ediyor. Hafta içi her gün, sabah ve öğlen olmak üzere iki grup halinde katılan öğrenciler, derste; saç kesimi, boya, perma, röfle, gelin saçları, türban bağlama, fön, topuz, makyaj, epilasyon yapma tekniklerini öğreniyor.  Altı aylık kurs dönemini tamamlayan bayanlar ise sertifika alma hakkını elde ediyorlar.

BİZLER MESLEK İLE BİRLİKTE HAYATI DA ÖĞRENİYORUZ

Şehitkamil Belediyesi’nin ücretsiz meslek edindirme kurslarından memnun olduklarını belirtilen kursiyerler;  “Daha önce ev işi harici bir iş ile uğraşmıyorduk. Birçoğumuzun maddi geliri sınırlı olduğu için ücretli kurslara da katılamıyoruz. 29 Ekim mahallemizde bulunan bu tesisimizde ücretsiz olarak verilen kuaförlük kursuna kayıt olduk. Bizler kuaförlük kursuna başladıktan sonra kendi yeteneklerimizi fark ettik. Burada kendimizi geliştirmenin yanı sıra hayatı da daha iyi öğreniyoruz. Evimizin maddi gelirine bizlerde destek olmak istiyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımıza bizlere bu imkanı sağladığı için, her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz” dediler.