ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAYRAMA HAZIR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


10 AYRI NOKTADA KURBAN KESİM YERLERİ OLUŞTURULDU

Fadıloğlu yaptığı açıklamada, vatandaşların hazırlanan hayvan kesim yerlerinde kurbanlarını gönül rahatlığıyla kestirebileceklerini ifade ederek, bu yıl küçükbaş hayvanların 30 TL’den büyükbaş hayvanların ise 150 TL’den kesileceğini vurguladı. Kesim parasının kasaplara ödendiğini hatırlatan Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak her sene olduğu gibi bu senede Kurban Bayramı hazırlıklarımızı tamamladık. Komisyon çalışmaları neticesinde hayvan satılacak yerler belirlendi. Bunun dışında hayvan kesim yerleri ile ilgili Şehitkamil Belediyesi olarak almış olduğumuz sorumluluk çerçevesinde 10 noktada bu sene kesim yaptırabileceğiz. Belediyemize ait 9 tane uzay çatılı pazaryerimiz bir de bunun yanı sıra özellikle Beykent 1. Etaptaki sosyal tesisimizin altında düzenlenmiş mekanda kesim yaptıracağız. Komisyon tarafından yapılan çalışma neticesinde bu sene kesim fiyatları 30 TL küçükbaş 150 TL büyükbaş olarak belirlenmiştir. Belediye tarafından herhangi bir ücret alınması söz konusu değil. Bunlar direk olarak kasaplara ödenecek olan rakamlardır. Bizim yapmış olduğumuz iş bir organizasyon. Kaymakamlık, İl Müftülüğü, Sağlık Müdürlüğü, Veterinerler Odası ve belediye olarak bu organizasyonu üstlendik” dedi.

 

“TÜM HEMŞERİLERİMİN KURBAN BAYRAMI’NI KUTLUYORUM”

“Çalışmalar neticesinde bu sahalardaki temizlikten sorumluyuz” diyen Başkan Fadıloğlu, “Güvenlikten ve kontrolden sorumluyuz.  Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi dileğiyle bu hizmetleri yerine getirmeye gayret göstereceğiz. Kesim yerlerini sayacak olursak, Güvenevler, İbrahimli, Değirmiçem, Emek, Özgürlük, Merveşehir, Gazikent, Umut, Seyrantepe Uzay Çatılı yerlerimiz ile Beykent 1. Etap’ta bulunan mekanda her türlü su imkanları özellikle büyükbaş hayvanın kesimi için elektrikli sistemlerle vatandaşlarımıza nitelikli hizmet vermeye gayret göstereceğiz. Bizim vatandaşlardan talebimizde kesim yapılan yerlerde mümkün olduğu kadar tertibe ve düzene dikkat edilirse, çöplerini bizim oraya koyduğumuz konteynırlara atarlarsa, en seri şekilde ve hijyenik bir ortamda kesimler gerçekleşecektir. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum” diye konuştu.

 

“Cami ve kesimhanelerde dezenfekte çalışması yapıyoruz”

Cami, kesimhaneler ve diğer bölgelerde dezenfekte çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Fadıloğlu, “Gönül ister ki, normal şartlarda özel kesimhanelerimiz olsun ama senede bir gün kullanılacak mekanla ilgili şuanda bunu teknik olarak yapma imkanımız olmadığından uzay çatılı Pazar yerlerimizde kanları etrafı kirletmemesi açısından kanallar açıyoruz. Bunları bayram öncesi açıp hazırlıyoruz. Bayramdan sonra tekrar kapatıyoruz. Bu mekanda bunların rahatlıkla yapılabilmesi sağlamak adına tüm ekip arkadaşlarımız elinden gelen gayreti gösteriyorlar” şeklinde konuştu.