ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'DEN HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRME SEMİNERLERİ YAPIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“Erken Teşhis Çok Önemli”

Tüm kanser türlerinde erken teşhis ve tanının önemine değinen Dr. Gürkan; “Kanserin tedavisinde en önemli safhayı erken teşhis oluşturuyor. Bunun için de insanlarımızın Kanser türlerinin belirtileri konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Bizler bunu sağlamak için KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) olarak, çeşitli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Şehitkamil Belediyesinin davetiyle Nurtepe Sosyal Tesisi’nde sunduğumuz seminer ile bu bölgede; özellikle kadınlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bugün burada bulunan kadınlarımıza; Göğüs ve rahim gözü kanserleri başta olmak üzere bunlardan korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi” dedi.

Kanser belirtilerinden şüphelenen vatandaşların, tam teşekküllü hastanelere başvurması gerektiğini vurgulayan Dr Gürkan; Simir testi ve Mamografi çekimi ile kişinin durumunun hızlı bir şekilde netleştirildiğini belirtti.

Başkan Fadıloğlu’na Teşekkür

Şehitkamil Belediyesi Nurtepe Sosyal Tesisi’nin ev sahipliği yaptığı seminere katılan vatandaşlar; bu tip etkinliklerden çok memnun olduklarını belirterek; Başkan M. Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini iletti.