ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'DEN YEŞİL OKUL PROJESİNE TAM DESTEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Bi Dünya Yeşil kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı Yeşil Okul Projesiyle, öğrencilerin atıkları kaynağında ayırma bilgi ve alışkanlığını edinmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde; Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Çevre bilincini geliştirmek amacıyla Bi dünya yeşil projesinin ayağı olan “yeşil okul” Projesi 11 ilköğretim ve 9 Lise’de uygulanmaya başlandı. Şehitkamil İlçesi’nde bulunan proje kapsamındaki okullarda atığın ne olduğunu, çeşitlerini, geri dönüşümünün nasıl yapıldığını Çevre Kulübü öğretmen ve öğrenci önderliğinde tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak. Atık yönetimi uygulamalarında öğrenci, öğretmen ve velilerin birlikte çalışmasını sağlayarak çevre bilincinin gelişmesini sağlamak, tekrar kulanım, geri dönüşüm ve geri kazanım işlemlerini uygulamaktır. Proje sonunda en çok atık toplayan okullar ödüllendirilecek.

“Bi Dünya yeşil” Projesiyle Dünya ve Türkiye’nin en büyük problemlerinden olan çevre sorununa dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi, “Yeşil Okul Projesi” ile hem okulların çevre düzenlemesi ve yeşil alan çalışmalarına destek verecek hem de katı atıkların geri dönüşümüne yardımcı olacak.