_21.jpg)
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ DÜLÜKBABA TABİAT PARKIN'DA ORYANTİRİNG HEYECANI
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın
ÇEŞİTLİ İLKÖĞRETİM OKULLARINDAN 300 ÖĞRENCİ KATILDI
Şehitkamil Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dülükbaba Mesire Alanı Tabiat Parkı'nda düzenlenen oryantiring yarışmasının startını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu verdi. Kendilerine verilen harita ile yönlerini bulmaya çalışan öğrencilerin mücadelesi görülmeye değerdi. Çeşitli ilköğretim okullarından katılan yaklaşık 300 öğrencinin yarıştığı oryantiring yarışmasında zaman zaman heyecan doruğa çıktı.
DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKAN FADILOĞLU’NA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Başkan Fadıloğlu'na teşekkür eden Oryantiring İl Temsilcisi Uğur Gür, "Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük destek veriyorlar. Burada yaptığımız yarışmalarla yeni sporcular yetiştiriyoruz. Oryantiring Türkiye'de yeni bir spor. Gaziantep'te de ilk defa yapılan bir spor. İkincisi ise Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenleniyor. Oryantiring sporu, harita ve pusulayla koşarak hedef bulma sporudur. Burada istenen, hedeflerin en kısa zamanda ve doğru bir şekilde bulunmasıdır. Bu konuyla ilgili de öğrencilerimize gerekli eğitimleri verdik. 10 ilköğretim okulundan 300 öğrencimiz, Şehitkamil Belediyemizin desteğiyle yarışmaya katıldı" dedi.
GAZİANTEP’TE ORYANTİRİNG SPORUNU YAYĞINLAŞTIRACAĞIZ
Bugün 10 okuldan 300 öğrencimiz oryantiring sporuyla tanışıyor" diyen Başkan Fadıloğlu ise, "Bunlar lisanslı veya bu sporu daha önceden yapmış sporcular değil. Bu spora alışmaları adına federasyon temsilcimiz vasıtasıyla çocukları bu spora kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Daha önceden de söylediğimiz gibi Dülükbaba içinde izci kampı ve izci kampından sonra da devamlı bir parkur düzenlenmesiyle oryantiringi sürekli yapılabilecek bir hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklar bu sporun antrenmanını yapıyor gibiler. Bu çalışmaların devamında inşallah Gaziantep'te oryantiring, yani yön bulma sporunu yaygınlaştıracağız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN FADILOĞLU’NUN ELİNDEN ALDILAR
Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Başkan Yardımcısı Murat Özgüler’in elinden aldılar.
Haberler
BAŞKAN YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI
ŞEHİTKAMİL, ANTİKA PAZARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
BAŞKAN YILMAZ, ÇOCUKLARLA BULUŞTU
ŞEHİTKAMİL, KAR YAĞIŞINA KARŞI TEYAKKUZDA
ŞEHİTKAMİL’DEN GATEM’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR 3 PUANLA DÖNDÜ
BAŞKAN YILMAZ, DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI
BAŞKAN YILMAZ’DAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
ŞEHİTKAMİL’DEN KÖY OKULLARINDA ÇOCUK ŞENLİĞİ
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR TEKVANDO ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU