ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ DÜLÜKBABA TABİAT PARKIN'DA ORYANTİRİNG HEYECANI


Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ÇEŞİTLİ İLKÖĞRETİM OKULLARINDAN 300 ÖĞRENCİ KATILDI


Şehitkamil Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dülükbaba Mesire Alanı Tabiat Parkı'nda düzenlenen oryantiring yarışmasının startını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu verdi. Kendilerine verilen harita ile yönlerini bulmaya çalışan öğrencilerin mücadelesi görülmeye değerdi. Çeşitli ilköğretim okullarından katılan yaklaşık 300 öğrencinin yarıştığı oryantiring yarışmasında zaman zaman heyecan doruğa çıktı.

 

DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKAN FADILOĞLU’NA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ


Başkan Fadıloğlu'na teşekkür eden Oryantiring İl Temsilcisi Uğur Gür, "Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük destek veriyorlar. Burada yaptığımız yarışmalarla yeni sporcular yetiştiriyoruz. Oryantiring Türkiye'de yeni bir spor. Gaziantep'te de ilk defa yapılan bir spor. İkincisi ise Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenleniyor. Oryantiring sporu, harita ve pusulayla koşarak hedef bulma sporudur. Burada istenen, hedeflerin en kısa zamanda ve doğru bir şekilde bulunmasıdır. Bu konuyla ilgili de öğrencilerimize gerekli eğitimleri verdik. 10 ilköğretim okulundan 300 öğrencimiz, Şehitkamil Belediyemizin desteğiyle yarışmaya katıldı" dedi.

 

GAZİANTEP’TE ORYANTİRİNG SPORUNU YAYĞINLAŞTIRACAĞIZ

 

Bugün 10 okuldan 300 öğrencimiz oryantiring sporuyla tanışıyor" diyen Başkan Fadıloğlu ise, "Bunlar lisanslı veya bu sporu daha önceden yapmış sporcular değil. Bu spora alışmaları adına federasyon temsilcimiz vasıtasıyla çocukları bu spora kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Daha önceden de söylediğimiz gibi Dülükbaba içinde izci kampı ve izci kampından sonra da devamlı bir parkur düzenlenmesiyle oryantiringi sürekli yapılabilecek bir hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklar bu sporun antrenmanını yapıyor gibiler. Bu çalışmaların devamında inşallah Gaziantep'te oryantiring, yani yön bulma sporunu yaygınlaştıracağız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

 

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN FADILOĞLU’NUN ELİNDEN ALDILAR


Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Başkan Yardımcısı Murat Özgüler’in elinden aldılar.