ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Seyrantepe, Başak Konakları, Zeytinli Sosyal Tesisleri'nde bulunan etüt eğitim merkezlerinde düzenlenen sembolik kitap dağıtım törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ile İngilizce derslerinin konu anlatımlı ve soru bankası kitaplarını içeren toplam 10 kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı törende, öğrenciler Başkan Fadıloğlu’na teşekkür etti.


Öğrencilerden derslerine çalışmaları yönünde söz alan Başkan Fadıloğlu, "Hocalarınız sizlerin eğitimi için emek veriyor. Bu aldığımız kitaplar sizlerin imkanlarıyla alınan şeyler; annelerinizin, babalarınızın vermiş olduğu vergiler ile biz aracı olarak intikal ettiriyoruz. Sizler de bizim geleceğimizin teminatısınız. Sizlerin şu anda yapacağı tek bir iş var, o da ders çalışmaktır. Toplumun değer yargılarına uyan gerçek manada her konuda yetişmiş insan olmanızdır" dedi.


"ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu yılda etüt merkezlerinde eğitim gören 6, 7, 8'inci sınıf öğrencilerine kitap dağıtımını sembolik olarak gerçekleştirdiklerini dile getiren Fadıloğlu, "Kitaplar okullar başlar başlamaz zaten tüm öğrencilerimize dağıtılmıştı. Bugün tören münasebetiyle bu sınıftayız. Mevcut başarılarına daha fazla başarı katabilmek adına özellikle hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bize inanıp güvendikleri için, evlatlarını bize emanet etikleri için velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim de amacımız daha nitelikli, daha sağlıklı bireyler yetiştirmek adına bu çocukların eğitimlerine destek vermek okul öncesi eğitimden başlayıp üniversiteye giden yolda öğrencilerimizin her zaman yanındayız" diye konuştu.


ETÜT MERKEZLERİ EĞİTİMDEKİ BAŞARIYI DAHA DA ARTTIRIYOR

"6. 7. ve 8. sınıflara yönelik yaptığımız SBS'ye yönelik çalışmalarımız devam ediyor" diyen Başkan Fadıloğlu, "Bundan sonraki süreçte de 4+4+4 formülüne göre gereken neyse biz de kendimizi bu konuda ayarlayıp o eğitim sistemi içerisinde bu çocuklarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bu içinde bulunduğumuz merkezimiz, başarılı etüt merkezinden birisidir. Burada önemli olan 6'ncı sınıftan başlayarak 7 ve 8'e geldiğinde buradaki müfredata göre yetişen çocuklarımızın başarısı diğerlerine göre daha önde. Yeni açılanlarda iki senesi boş geçmiş. Son sene başarı elde etmede ortalama biraz sıkıntılı oluyor. Bizim çocuklardan istediğimiz her türlü imkanları seferber etmiş annelerinin, babalarının ve hocalarının kıymetini bilmeleridir. Onlar gece gündüz ve tatil demeden emek veriyorlar" şeklinde konuştu.