ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleşen törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türkiye Görme Engelliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ekrem Kılıç, GÖRBİR Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel ile çok sayıda görme engelli öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

 

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ” 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Kaymakam Aydın, “İnsanlar hem fiziksel hem de bedensel olarak farklı doğabiliyorlar. Doğduktan sonrada hayat şartları nedeniyle engelli olabilmek mümkündür. Bu yüzden hepimiz birer engelli adayıyız. Sağlığımızda engellilerin kıymetini bilmezsek, onların durumuna geldiğimizde iş işten geçmiş olur. Herkesin bu konuda hassas olmasını ve tüm engellilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini her noktada sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun engellilere sahip çıkarak onları sevindirmesi takdire şayandır. Başkanımıza bu programı düzenlediği için de teşekkür ediyorum” dedi.

 

“MİLLETİN İMKANINI MİLLETE SUNMAK İÇİN GÖREVE GELDİK”

Milletin imkanını yine millete sunmak amacıyla her noktada hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Fadıloğlu, “Diğer derneklerden gelen talepler doğrultusunda biz her türlü aktiviteleri yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Türkiye Görme Engelliler Derneği’nden bize gelen talepler doğrultusunda bu programı birlikte düzenledik. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bizim bir noktaya odaklanmamız söz konusu değil. Toplumun her kesimine her noktada hizmet götürebilmek adına milletin imkanını yine millete sunmak üzere görev aldık. Engelliler ile ilgili olarak ilk göreve geldiğimiz anda belediyemizin girişinde bir engellimizin girme imkanının olmadığını gördük” diye konuştu.

 

“GÖREVE GELİR GELMEZ BELEDİYENİN ÖNÜNE ENGELLİ GİRİŞİ YAPTIK”

“Göreve geldiğimiz anda özürlü vatandaşlarımızın belediyeye rahatça giremediğini gördük ve çalışmaya ilk olarak oradan başlayıp bir tadilat başlattık” diyen Başkan Fadıloğlu, “Aile ve Sosyal Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ulaşılabilirlik organizasyonu çerçevesinde Türkiye’de 7 noktada yapılan toplantının bir tanesini Gaziantep’te gerçekleştirdik. Biranda her şeyi çözme imkanımız yok. Yıllardır engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak hiçbir altlık hazırlanmamış maalesef sıkıntılar hep ötelenmiş. Bunun biranda olmamasını düşündüğümüz için bakanımızın da süre vermesiyle birlikte şuanda büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bizler engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını kolaylaştırmak adına teknik alt yapıları oluşturmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

ENGELLİLERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Sürekli kendilerine destek verdiği için Başkan Fadıloğlu’na teşekkür eden Ekrem Kılıç ise, “Engellilik mutlaka bir problemdir. Hayatı yaşamak konusunda engel teşkil eder. Ancak, engelliliği problem olmaktan çıkartan sosyal devlet anlayışı, toplumun milli anlayışı ve inançlarımız doğrultusundaki hassasiyetlerimizi hayata aksettirirsek, engellik problem olmaktan çıkacaktır. Sosyal belediyeciliği bir geri olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na özellikle buradan teşekkür etmek istiyorum. Yazın düzenlemiş olduğumuz Kabartma Kur’an-ı Kerim öğretimi konusunda gösterdiği hassasiyete ve 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla baston dağıtımı törenine verdiği destekten dolayı hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

ENGELLİ ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

Konuşmaların ardından Görme engelli öğrenci Duygu Elidan, Nurullah Genç’in “Beni anlamayışına” şiirini okuyarak davetlilere duygulu anlar yaşattı. Şiirin sonunda adeta alkış yağmuruna tutulan engelli öğrenci Elidan, herkesin takdirini topladı. Çeşitli gösteriler ile devam eden program, protokol üyelerinin engelli öğrencilere baston takdim etmesiyle sona erdi.