ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ EVİ YANAN AİLEYE YARDIM ELİNİ UZATTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AİLENİN İMDADINA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YETİŞTİ

Çakmak Mahallesi Mutlu Sokak'ta ikamet eden Celal ve Lütfiye Fırat çiftinin evinde, bir süre önce yangın çıktı. Çıkan yangın sebebiyle ev kullanılamaz hale gelirken, eşyaları da tamamen yandı. Engelli çift, 3 çocukları ile ortada kalırken, zaman zaman komşuları ve yakınlarının yanına sığındılar. Çaresizce bekleyen ailenin yardımına ise Şehitkamil Belediyesi yetişti. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun durumdan haberdar olması üzerine, ailenin ikamet ettiği ev bakım ve onarımdan geçirilirken, eşyaları da yenilendi.

RIDVAN BAŞKANIMIZ’DAN ALLAH RAZI OLSUN

Anne Lütfiye Fırat, bulaşık yıkadığı yerde divanın tutuştuğunu gördüğünü belirterek, bir şey yapamadan 2 yaşındaki oğlunu ateşten kurtardığını ifade etti. Hemen bağırarak yardım istediğini kaydeden Fırat, "Komşular yetiştiğinde ev cayır cayır yanıyordu. Evde eşya kalmamış, her şey yanmıştı. Muhtara başvurduk. Sonra Şehitkamil Belediyesi, tüm eşyalarımızı yeniden vererek, yanan evi bakım ve onarımdan geçirdi. Yaptıkları yardımlardan dolayı Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

EVİMİZ ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLDU

Celal ve Lütfiye Fırat çiftinin kızları Ayşe de, çıkan yangında hiç bir eşyalarının kalmadığını, ancak Şehitkamil Belediyesi'nin hem yanan evlerini yeniden sıvayıp boyadığını hem de yeni eşyalar verdiğini ifade ederek, "Şimdi evimiz eskisinden daha iyi oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, onu çok seviyorum" diye konuştu.

Çakmak Mahalle Muhtarı Zeki Elbeyli ise, yangın olayından sonra durumu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na bildirdiklerini dile getirerek, "Sağlosun Başkanımız hemen harekete geçerek ilgili yerlere talimat verdi. Evin sıvası, boyası yapıldı, eşyaları tamamlandı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.