ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi'nin de katkılarıyla annelere 'Aile ve Çocuk Eğitimi' verdi. 11 Ekim 2011'de başlayan kurs 17 Ocak 2012 günü son buldu. 210 saatlik eğitime, ardından da sınava tabi tutulan kursiyerlerden 25'i sertifikasına kavuştu. Kursun kapanış ve sertifika törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı. Sertifika töreni öncesinde kursiyerlerle sohbet eden Başkan Fadıloğlu'na kurs ve kursun verildiği Özgürlük Sosyal Tesisi'yle ilgili memnuniyetler aktarıldı.

SİZLER VARSINIZ Kİ BU TESİSLER VAR

Kursun oldukça verimli geçtiğini söyleyen ve Özgürlük Sosyal Tesisi'nin eğitime önemli ölçüde katkı sağladığını vurgulayan kursiyerler, eğitime olan katkılarından ötürü Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti. Kursiyer anneler Başkan Fadıloğlu'na teşekkür ederken çocukları da şiir okudu. Sosyal tesisleri önemsediklerini ve bu tesislerin insanları eğitime kazandırmak amacıyla inşa edildiğini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, annelere şu sözlerle seslendi: "Sizler varsınız ki burası var. Bu sosyal tesisleri yapmaktaki kastımız; özellikle çocuklarımızın eğitilmesi. Diğer taraftan da okuma yazma kardeşlerimizin okuma yazma öğrenmelerini sağlamaktır. Bu tür programlar kaynaşmaya da vesile oluyor. Bu kadar insanı, insan evinde ağırlayamaz."

GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çocukların nitelikli yetişmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Geçmiş dönemlerde yapılan bu hizmetleri biz farklı bir noktaya getirdik. Daha önce yalnızca el beceri kursu çalışıyordu. Fakat biz işin aslının eğitim olduğuna inandığımız için ve öğrenmenin yaşı olmadığı için, çocuklarımızı daha nitelikli bir şekilde yetiştirmek için programlar üretiyoruz. Burada en önemli göre ebeveynler olarak bizlere düşüyor. Bizler çocuklarımıza örnek olacağız. Burada aldığımız eğitimler sayesinde önce kendimizi geliştireceğiz. Kendi gelişimimizden sonra çocuklarımızın gelişimiyle ilgileneceği. onun için biz bu tesisleri arttırdık. Buranın varlığı sizlere bağlı. Çocuklarımız buraya geldiği müddetle burası cıvıl cıvıl olacak. Hem okuma yazma öğreniyorsunuz, hem de Kur'an-ı Kerim öğreniyorsunuz. Sizlerin ihtiyaçları ve talepleri karşısında biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Tüm kuruluşlarla el ele verip gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesini sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

 

Konuşmasının ardından Başkan Fadıloğlu, kursiyer annelere sertifikalarını takdim etti.