.jpg)
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GENÇLERE MESLEK ÖĞRETİYOR
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Bilgisayar Öğretmeni Tuğba Çolak, gelen kursiyerlere öncelikle bilgisayar kullanımını öğrettiklerini söyledi. Tuğba Çolak, 3 grupla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kurslarımızda bilgisayarlı muhasebe dersleri de veriyoruz. Bilgisayar kullanım eğitimini verdikten sonra paket programlarına geçiyoruz. Burada da ofis programları ve internet kullanımıyla derslerimizi bitiriyoruz" dedi. Kursun önemli bir özelliğinin tek kasa sisteminin kullanılıyor olmasına dikkat çeken Çolak, "Bilgisayarların hiç birinde kasa yoktur. Bir ana bilgisayar var ve diğer bilgisayarlar buradan yönetiliyor. Bu bilgisayardan 20 bilgisayara sistem dağılıyor. Server adını verdiğimiz makinelerle bilgisayarlarımızı kullanıyoruz" diye konuştu.
Seydi Uygur isimli kursiyer de daha önce bilgisayar kullanmasını bilmediğini ifade ederek, "Şehitkamil Belediyesi'nin açtığı kursa yazıldım. Burada belirli programları öğrendim. Bunlar ileriki dönemlerde iş hayatımı ciddi bir şekilde etkileyecek" şeklinde konuştu.
Sultan Kırtan da, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Bize ücretsiz bilgisayar kursu veriliyor. Hocamız da bizimle ciddi manada ilgileniyor. Ben KPSS sınavına girdim. Bilgisayar sertifikası olmadan da hiç bir yere başvuramıyorum. Bu kurs sayesinde bu engel ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DE ANNELER VE ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENECEK
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
ŞEHİTKAMİL’DE GENÇLİK, BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLAYACAK
ŞEHİTKAMİLLİ KADINLAR HAYATA RENK KATTI
BAŞKAN YILMAZ’A BATIKENT’TE YOĞUN İLGİ
ŞEHİTKAMİL'DE 05.05.2025 YOĞUNLUĞU
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
ŞEHİTKAMİL BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLENİYOR
BAŞKAN YILMAZ’DAN UMUT MAHALLESİ’NE 3’Ü 1 ARADA PARK
BAŞKAN YILMAZ, KARŞIYAKA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ