ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GENÇLERE MESLEK ÖĞRETİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Bilgisayar Öğretmeni Tuğba Çolak, gelen kursiyerlere öncelikle bilgisayar kullanımını öğrettiklerini söyledi. Tuğba Çolak, 3 grupla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kurslarımızda bilgisayarlı muhasebe dersleri de veriyoruz. Bilgisayar kullanım eğitimini verdikten sonra paket programlarına geçiyoruz. Burada da ofis programları ve internet kullanımıyla derslerimizi bitiriyoruz" dedi. Kursun önemli bir özelliğinin tek kasa sisteminin kullanılıyor olmasına dikkat çeken Çolak, "Bilgisayarların hiç birinde kasa yoktur. Bir ana bilgisayar var ve diğer bilgisayarlar buradan yönetiliyor. Bu bilgisayardan 20 bilgisayara sistem dağılıyor. Server adını verdiğimiz makinelerle bilgisayarlarımızı kullanıyoruz" diye konuştu.

Seydi Uygur isimli kursiyer de daha önce bilgisayar kullanmasını bilmediğini ifade ederek, "Şehitkamil Belediyesi'nin açtığı kursa yazıldım. Burada belirli programları öğrendim. Bunlar ileriki dönemlerde iş hayatımı ciddi bir şekilde etkileyecek" şeklinde konuştu.
Sultan Kırtan da, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Bize ücretsiz bilgisayar kursu veriliyor. Hocamız da bizimle ciddi manada ilgileniyor. Ben KPSS sınavına girdim. Bilgisayar sertifikası olmadan da hiç bir yere başvuramıyorum. Bu kurs sayesinde bu engel ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.