ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GIDA BANKASINDA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


İNSAN ONURU ÖN PLANDA…

İnsan onurunu ön planda tutan çalışmalarıyla, Gıda Bankası gerçek ihtiyaç sahiplerine hızlı ve güvenilir bir şekilde yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu yılın ilk 5 ayında ulaşılan rakamlarla Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası işlevselliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Gıda Bankası’nın yapmış olduğu yardımlar gıda, ( şeker, bakliyat, makarna, pirinç, un, temel tüketim maddeleri vb.) dayanıklı tüketim malları, ( oda takımları, oturma grupları, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ocak, masa sandalye grupları vb.) ve giyim ürünlerinden oluşmakta.


Ocak ayından bu yana gıda yardımı yapılan aile sayısı: 4100, gıda yardımı yapılan fert sayısı: 23700, Ev eşyası ve beyaz eşya yardımı yapılan aile sayısı: 705 ve giyim yardımı yapılan aile sayısı: 947’dir.

YARDIM GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR…

Yardım almak için gerekli koşullar ise, yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların, mahalle muhtarlıklarından alacakları fakirlik belgesiyle Gıda Bankası’na başvurmak yeterli. İşin bundan sonraki kısmını yetkililer yürütüyor. İlk olarak Banka personeli tarafından, yardım talebinde bulunan aile veya kişilerin gelir seviyesi araştırılıyor daha sonra sosyal güvenlik durumları sorgulanan ailelerin yaşadıkları mahalle ve evde araştırma yapılıyor. Böylece yapılacak yardımın türü ve miktarı objektif bir şekilde belirlenmiş oluyor.

Tüm bu hassasiyetin amacı ise; hayırseverlerin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak…


Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bağışçılarla toplumun dezavantajlı kesimlerini buluşturmaya devam ediyor, bu yardım hareketine her miktarda her türlü ürünle katılabiliyorsunuz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların “227 44 41” numaralı telefondan Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankasına ulaşmaları yeterli oluyor.