ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GIDA YARDIMI YAPTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu; “Hedefimiz 8000 Aileye Yardım”

Şehitkamil Belediyesi tarafından oluşturulan yardım paketleri, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere yola koyuldu. Çalışmaları bizzat yöneten Başkan Fadıloğlu; “Hedefimiz 8000 aileyi bu yardımlar ile buluşturmak. Adresleri tespit edilen ailelerimizin evlerine götürülen yardım paketleri ile onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Burada üstünde durmak istediğim nokta; yardımların tamamen hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarından oluşmasıdır. Ramazan Ayı Gıda Paketlerimiz; Bulgur, pirinç, şeker, makarna, simit ve yağdan oluşuyor. Tabi Ramazan dışında da Gıda Bankası’nda yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Gıda, temizlik malzemeleri, tekstil ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahibiz” dedi.

“Yardımları İnsanlarımızı Rencide Etmeden Yapmalıyız”

İhtiyaç sahibi vatandaşları rencide etmemek adına yardım çalışmalarını gece ve evlere teslim şeklinde yaptıklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Bizim için en önemli noktalardan biri de budur. Yardımlarımızı, insanlarımızın gururunu incitmeden gerçekleştirmeliyiz.
Yine bu noktada Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın da çalışmalarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Bizim isteğimiz ihtiyaç sahibi olup da bize başvuramayacak durumda olanların komşuları veya yakınları tarafından bizlere bildirilmesi, verilen adreslere giden ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yardımı gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

“Bizler Hayırseverler ile İhtiyaç Sahipleri Arasında Bir Aracıyız”

Gıda Bankası’nın çalışma şekli konusunda da bilgi veren Başkan Fadıloğlu; “Bağışlar genel olarak iki türlü oluyor; isteyen vatandaşlarımız evlerindeki ihtiyaç fazlası ama kullanılabilir durumdaki eşyalar alınarak gerekli bakım işlemlerinden geçirildikten sonra yardıma hazır hale getiriliyor. Aynı zamanda hayırsever iş adamlarımız toplu bağışlarda yapabiliyor iş kollarına göre gıda, tekstil ürünleri ve dayanıklı tüketim mallarından oluşuyor. Bu bağlamda İbrahimli’de açılan irtibat büromuzla da bağışları daha hızlı ve sistemli bir şekilde toplayabileceğiz. Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki asla nakit para yardımı kabul etmiyoruz.

Allaha Şükür sanayicilerimiz ve hayırsever halkımız daima yanımızda bizler onlarla ihtiyaç sahipleri arasında bir aracıyız. Şehitkamil Belediyesi olarak bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve Ramazan Ayı’nın halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.