ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GÜNEYDOĞU ANADOLUDA İLKİ BAŞARDI

        Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

     Ankara Plaza otelde gerçekleşen Avrupa Birliği, İç İşleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Türkiye’de Yerel Yönetim Reformu adıyla 74 Belediyenin yarıştığı ve 4 Milyon Euro bütçeye sahip olan projenin sahibi Şehitkamil Belediyesi oldu. Türkiye genelinde dokuz Belediye ve iki il özel idaresi olmak üzeri onbir Belediyenin katılmaya hak kazandığı proje 27 Ay sürecek olup şu ana faaliyetlerden oluşmaktadır.
 

— Onbir pilot yerel yönetimde kapasite artırımı

—Türkiye belediyeler birliğinin kapasite artırımı

— 11 Pilot yerel yönetimde katılım mekanizmalarının geliştirilmesini teşvik edilmesi

— Belediyeler arasında eşgüdüm ve işbirliğinin geliştirilmesi
— Mahalli idareler genel müdürlüğünün kapasite artırımı  

                                                                  

       Proje faaliyetleri içerisinde seçilmiş temsilcilerin ve atanmış yöneticilerin eğitimleri yoluyla pilot yerel yönetimlerdeki seçilmiş hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik uygulanacaktır. Pilot illerde kent konseylerinin güçlendirilmesine yönelik uygulamalar yapılacak olup, proje kapsamında AB üyesi Ülkelerdeki en iyi örneklerinin inceleneceği ve çalışma gezileri düzenlenecektir.

             
       Şehitkâmil Belediye Başkanı M Rıdvan FADILOĞLU; bu projeye Türkiye genelindeki tüm yerel yönetimlerin katıldığını vurgulayarak, reformcu destek projesinin 2 aşamalı olarak yapıldığını ve bu aşamalar sonucunda belediyemizin katılma hakkına ulaştığını belirtti.

             
             Şehitkamil Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği  “ Türkiye'deki Yerel Yönetimler reformuna destek projesinin” Belediye alanında profesyonelliği amaçladığını, bu projenin Şehitkamil ilçesi için şans olduğunu belirten Başkan FADILOĞLU “Proje hedefleri olan şeffaf, katılımcı ve halka hizmet belediyeciliği Şehitkamil belediyesinin ana amaçları içerisinde olduğundan bu proje ekibimiz özel bir gayret vermiştir. Projenin hazırlık ve kabul aşamalarında ekibimin göstermiş olduğu gayreti takdirle karşılıyor, bu projenin ilçemiz adın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.