ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ HALK OYUNLARI EKİBİNİ KURDU

Başkan Fadıloğlu; “Kültürel Varlıkların Korunması Gerekmektedir”

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin, kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Kültürel varlıkların korunması, gelecek nesillere aktarılması kültürümüzün ve ilçemizin tanıtılması esnasında en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle Belediyemizin Kültürel çalışmaları kapsamında bir Halk Oyunları ekibi kurmayı kararlaştırarak, ekibimizi kurmuş bulunmaktayız. Şu anda Folklor ekibimiz deneyimli eğitmenler yönetiminde çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Koca; “ İsteyen Her Vatandaşımız Gelebilir”

Şehitkamil Belediyesi’nin sanata ve kültüre desteğinden dolayı teşekkür eden Halk Oyunları Ekibi hocası Sait Koca; “Bize desteklerinden dolayı Başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Yeni kurulan ve oluşan bir ekibiz. Eksiklerimizi tamamladıktan sonra haftanın belirli günlerinde etkinlikler yapıp vatandaşlarımıza bu gösterilerimizi sunacağız. Kayıtlarımız cumartesi günleri Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. İsteyen her vatandaşımız yaş gözetmeksizin kayıt olabilir ve kendi yöremize ait halk oyunlarını öğrenebilirler” dedi.