ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ HASTA YAKINLARI KONAKLAMA EVİ'NDE VAN DEPREMZEDELERİNİ MİSAFİR EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, onlarca binanın ise yerle bir olduğu Van depreminden yara almadan kurtulan çok sayıda aile yeni bir hayat kurmak için Gaziantep’e göç etti. Kente gelen depremzedelerden 9 ailenin mensubu olan toplam 58 kişiye kucak açan Şehitkamil Belediyesi ise hasta yakınları için yaptırdığı konaklama evini depremzedelerin hizmetine sundu.

Temiz odalarda, yeni yataklarda, kaloriferli ve sıcak bir ortamda yaşadıkları felaketi unutmaya çalışan depremzedeler hayatlarından memnun olduklarını söylediler. Aileleriyle birlikte kaldıkları konaklama evinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan ve sürekli ilgilenilen çocukların ise yaşadıkları felaket unutturulmaya çalışılıyor.

Yaşları 16 ile 20 arasında değişen depremzede gençler ise yaşadıkları felaketi hafızalarından silmek ve yeniden yaşama tutunmak için yetkililerden iş istiyorlar. Hasta Konaklama Evi’nde ailesiyle birlikte kalan 5 aylık depremzede Ecrin bebek ise hiçbir şeyden habersizce renkli gözleriyle çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışıyor.

Kendilerine sahip çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür eden depremzede Mehmet Salih Tuncer, “Van’da meydana gelen depremde evlerimiz hasar görünce bizlerde Gaziantep’e geldik. Şehitkamil Belediyesi bizlere sahip çıkarak kalacak yer temin ettiler. Burada 9 aileye mensup toplam 58 kişi kalıyoruz. Çok iyi bakılıyoruz” dedi.

Çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen Hafize Tuncer, “Bizleri sıcak yuvaya kavuşturan Şehitkamil Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. O çadırlarda kalmak yerine burada yaşamak çok daha rahat. Çocuklarımıza sahip çıktılar, aşlarını ve ekmeklerini paylaştılar hepsinden Allah razı olsun. Eşim hasta olduğu için yetkililerden destek bekliyoruz. Çocuklarımızın bazı ihtiyaçları oluyor bunların karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu.