ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KURTULUŞ DÜĞÜNÜ İLE BÜYÜLEDİ

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) sahnelenen ‘Kurtuluş Düğünü' gösterisine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Kılıç ile Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘KURTULUŞ DÜĞÜNÜ’ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilerin kurtuluş mücadelesini anlatan şiirleri okuması ve çeşitli enstrüman çalması ile devam etti. Öğrencilerin gösterisinden sonra Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu ile içlerinde öğretmenden doktora, ev hanımından öğrenciye ve birçok meslek grubuna bağlı 70’in üzerinde gönüllünün performansıyla sergilenen ‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisi sahnelendi. Şehitkamil ve Şahinbey’in temsili olarak canlandırıldığı (demone oyunu) kurtuluş savaşında Gaziantepli kadınların günlük yaşamının anlatıldığı, Gaziantep yöresine ait ninni’nin okunduğu, Karayılan’ın temsili canlandırıldığı (sinsin oyunu), dokuzlu, susam ve kırıkçam oyunlarıyla süslenen gösteriler, Fransız askerinin Gaziantep topraklarından atılmasının canlandırılması aba güreşi, şirinnar, karşılama oyunları ile kurtuluş sonrası Gaziantep halkının sevinç birlik ve beraberlik duygularının davul, ritimle canlandırılmasıyla son buldu. Gaziantep halkının kahramanlık destanının anlatıldığı gösteriler izleyenlerin göğsünü kabarttı. Onurlu kurtuluş mücadelesi veren ecdadımızı canlandıran gönüllü oyuncular, adeta alkış yağmuruna tutuldular.

“BAYRAMLARIMIZI BUNDAN SONRADA EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ”

Gaziantepli olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyduğunu söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Böyle güzel bir koreografiyi izlemekten dolayı ben bir Gaziantepli olarak çok büyük gurur duydum. Bu konuda emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere buradaki organizasyonda görev alan ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu koreografi hocamız tarafından ilk defa sergileniyor. Buradaki asıl anlatılmak istenen Gaziantep savunmasını canlı bir şekilde bizden sonraki çocuklarımıza aktarabilmektir. Bu etkinlik folklorik olarak sergilenmek adına yapılan bir program. Burada görmüş olduğunuz ekibin hepsi gönüllük esasına dayanarak görev almış ve folklor de Türkiye 4.’sü olan bir ekip. Şehitkamil Belediyesi olarak bu sene çok farklı bir konsept içerisinde 25 Aralık etkinliklerini gerçekleştirdik. Amacımız yalnızca protokolle bayram kutlamak değil. Asıl amacımız sizlerle halkımızla, vatandaşlarımızla birlikte olabilmek. Bundan sonraki süreçte de 25 Aralık ve bunun gibi önemli günlerimizi en güzel şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Başkan Fadıloğlu, gösteri sonunda Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu’na ve gönüllü oyunculara teşekkür ederek çiçek verdi. Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız ise kültürel ve sportif faaliyetlere büyük destek veren Başkan Fadıloğlu’na plaket takdim etti. Herkesin beğenisini kazanan ve renkli görüntülere sahne olan program toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

“MÜKEMMEL BİR GÖSTERİ OLDU”

‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisini ilgiyle izlediklerini dile getiren vatandaşlar, “Şehitkamil Belediyemiz sosyal ve kültürel anlamda çok güzel çalışmalarda bulunuyor. Bizlere her gün farklı etkinlikler sunarak sosyalleşmemizi sağlıyor. Bu gece sahnelenen gösteri tek kelimeyle mükemmeldi. Geçmişte atalarımızın nasıl bir onurlu mücadele verdiğini gördük. Bizlerde Gaziantepli olmaktan dolayı gurur duyuyor ve bizlere unutamayacağımız bir gece yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştular.