ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MEVLANA SOSYAL TESİSİ AÇILDI

ŞEHİTKAMİL'Lİ HALKOYUNCULARA KUPALARINI BAKAN ŞİMŞEK VERDİ

Kısa sürede yapımı tamamlanan içerinde Aile Merkezi Kuran-ı Kerim Kursu Erkek ve Bayan Taziye evi, Anaokulu bulunan sosyal tesisin açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ile Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil  Kaymakamı Mehmet Aydın Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Açılış töreninden önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep'te yapılan yarışmada iki kategoride birincilik eden Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları ekibine kupalarını takdim etti.

 

NEREDE EKSİK VARSA ONU TAMAMLAMAYA ÇALIŞTIK

Mevlana mahallesinin çok eğimli bir arazi üzerinde ve yoğun konutun olduğu bir bölgede olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; "Göreve geldiğimizde tek tek mahalle mahalle dolaşarak eksiklikleri tespit etmeye çalıştık. Muhtarlarımızla istişare ederek taziye evinin eksikliğini hissettiklerini bize bildirmişlerdi. Tabi bu alanda arsa bulup hemen üstüne inşaa etmek çok zor. Bizde burada bir konutun kamulaştırmasını yaparak Mevlana Sosyal Tesisini faaliyete geçirdik. Yapılan planlamalar neticesinde alt tarafta baya bayan taziye evi giriş katı ise müftülüğümüz ile işbirliği içerinde Kuran Kursu olarak faaliyete geçirdik. Şehrimizde ki en büyük sorun konut azlığı, bu nedenle vatandaşlarımız çok sıkıntı çekiyor. Fakat önümüzdeki dönemde sayın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatma Şahin hanımefendi ile birlikte yeni bir planlamayla 20 Bin konutluk bir uydu şehir inşaa edeceğiz. Bu sorunu da bu şekilde ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

 

BAŞKANIMIZN BU ŞEHRE ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Zaman içerisinde şehirde birçok problemin çözüldüğünü söyleyen Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer; "Bizler burada kardeşçe yaşamaya devam ediyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz kalıcı olarak devam edecektir. Sağolsun Şehitkamil Belediye Başkanımızın çok büyük emekleri var. Bu sosyal Tesisleri her bölgeye kazandırarak en küçükten en büyüğe kadar insanlarımızın bu tesissilerden faydalanmasını sağlıyor. Başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

BAŞKANIMIZ YER AYIRT ETMEKSİZİN ÇALIŞIYOR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise; "Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu kardeşim büyük bir özveri ile çalışıyor. Az ötemizde Yüzme Havuzu var. Çok güzel bir havuz. Bu havuzun bir benzeri de İbrahimli bölgesinde var. Yani Başkanımız sağ olsun imarlı kesime ne yapıyorsa imarsız kesime de aynı şeyleri yapıyor. Bir diğer güzel hizmette Belediye Başkanımızın yapmış olduğu sosyal tesisiler. Bu tesislerden çocuklarımız, bayan kardeşlerimiz yaşlılarımız herkes faydalanıyor. Yani 7 den 77 ye herkes bu sosyal tesislerden faydalanıyor. Bundan daha güzel bir hizmet olamaz" dedi.

 

BAŞKANIMIZ ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer konuşmasında; "Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu yüzlerce eserlerden bir tanesi olan Mevlana Sosyal Tesisimiz mahalle sakinlerimize hayırlı olsun.  Değerli Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu yapmış olduğu projelerden sadece bir tanesi. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nun çalışmaları sayesinde Şehitkamil ilçesi 3-4 kat bir den önem kazandı. Bu çalışmaları yapmak kolay bir iş değil. Ben Başkanımı ve ekibini kutluyorum" dedi.

 

RIDVAN KARDEŞİMİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Rıdvan Kardeşimi canı gönülden kutluyorum diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; " Buralara çok sık gidip gelemiyorum. Fakat her gidip geldiğimde yaşanan çok büyük değişime tanık oluyorum.  Çok güzel işeler oluyor. Eskiden Cindere idi buralar şimdilerde Rahmet deresi olmuş. Buralarda çok güzel bir değişim bir dinamizm var. Bu türden tesislerin yapılmış olması çok önemli. Özellikle böyle yoğun yapıların olduğu bir bölgede böyle bir sosyal tesisin hayata geçmesi çok önemli. Hanım kardeşlerimizin buralardan faydalanması, çocuklarımızın buralardan faydalanması çok önemli. Burada bir eser var. Bu tesisle birlikte burada bir değer oluşturulmuş. Buda demek oluyor ki sayın Başkanımız bu bölgeye sizlere çok değer veriyor. Ayrıca bu yapı içerisinde bir Kuran Kursu'nun olması da çok önemli bir iş. Ben Rıdvan Fadıloğlu kardeşimi sizlerin huzurunda tekrar kutluyorum. Bu tesisin sizler için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından Mevlana Sosyal Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu sosyal tesislerde bulunan bayanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile çiçek takdiminde bulundu. Kuran-ı Kerim Kursundan faydalanan minik Havin açılışa katılan misafirlere Kuran-ı Kerim Okudu.