ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen sözleşmenin imza törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, Genel-İş Sendikası 3 Nolu şube başkanı Ali Güdücü ile sendika üyeleri katıldılar.

Toplam 94 maddeden oluşan ve tarafların anlaşması üzere yapılan iş sözleşmesi, 2012 yılının başından itibaren geçerli olup, % 13 oranında zam ilave edilecek. Diğer 2’inci ve 3’üncü yıllar için ise 2013 yılının Tefe - Tüfe artış oranı ortalaması göz önüne alınacak.

BAŞKANIMIZINLA HER ZAMAN KOL KOLA, OMUZ OMUZA VEREREK ÇALIŞMALRINA DESTEK OLACAĞIZ

Yapılan anlaşmayla maaş oranı başta olmak üzere sosyal haklarında iyi gelişmeler olduğunu dile getiren DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan; “Belediyelerimiz, insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet eden bir kurumdur. Başkanımızın çalışmalarına her zaman kol kola, omuz omuza destek vereceğiz. Bu güzel günleri hep birlikte göreceğimize inanıyorum. Başkanımızın bize olan yakınlığından ve işçi kardeşlerimize bu kolaylığı sağladığından dolayı teşekkür eder hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU; GÖNÜL İSTERKİ DAHA FAZLASINI VERELİM


Milletimize hizmet eden kardeşlerimizin, özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde yapılan çalışmalara ellerinden gelen fedakarlığı yaptıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Belediyemizin var olması, o çalışan kardeşlerimizle mümkün oluyor. Yıllardır biz buralarda yokken bu millete hizmet eden kardeşlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde bizlerde gayret gösteriyoruz. Tabi gönül ister ki çalışan kardeşlerimize daha iyi imkanlar verelim. Ama bunlar bütçeyle doğru orantılı. Mevcut çalışanlarımız ve sendikamızla uyum içerisinde müzakere sonucunda belli bir noktaya geldik. 3 yıllık yapılan bu sözleşme de bu yıl için yüzde 13, ikinci ve üçüncü yıllar için ise Tefe-Tüfe oranının ikiye bölünmesiyle elde edilecek rakam üzerinden bir anlaşma sağladık. Sosyal haklar içinde kardeşlerimize elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalıştık. Biz çalışan emek veren kardeşlerimizle varız. Ortada belediyemizin bir başarısı varsa bu onların sayesinde. İnşallah daha iyi şartlarda çalışmak adına milletimize verdiğimiz sözleri yerine getiririz. Bu toplu iş sözleşmesinin hem belediyemiz adına hem ilçemiz ve şehrimiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediyesi ve DİSK Bölge Başkanlığı arasında, 3 yıllık dönemi ve 203 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.