ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN Bİ DÜNYA YEŞİL KAMPANYASİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu, Ormanlar ekosistem yapılanmasının başlangıcını oluşturuyor.

             

            Yeşil çevre; yaşayan, çoğalan, ekonomik ve teknik yararlanma olgusu içinde tükenmez kaynak özelliği gösteren, bu yanıyla insanoğluna esin kaynağı olan ve ona güç veren, insanlığın kalkınmasını, mutluluğunu, refahını sağlayan önemli bir anahtardır.

           

            Yeşil alanlar; somut-maddi yararları ile soyut, daha doğru ifadeyle manevi-kolektif-sosyal yararları aynı anda barındırıyor. Türkiye’mizde ne yazık ki son yıllarda, gerek yangınlar, gerek doğal afetler, gerekse insan unsurunun başrolü oynadığı faktörlerle, orman alanları negatif yönde ilerliyor. Çözüm ise kaybettiğimizden fazlasını yerine koymaktan geçiyor, işte bunun içim "Bi Dünya Yeşil" diyoruz.

           

            Çevre Orman İl Müdürlüğünün tahsis etmiş olduğu Beylerbeyi Bölgesindeki 87 Dönümlük alana 7 bin değişik türde Kızılçam, Karaçam, Fıstıkçamı, Karaselvi, Akasya ağaçları dikerek Projemizin ilk etabını başlatıyoruz. İkinci etap ağaçlandırma çalışmamız ise sonbahara doğru 69 dönümlük alana uygulanacaktır. Toplamda Şehitkamil Ormanlık alanı içinde 156 Dönüm arazi yeşil alan haline dönüştürülecektir.

           

            Bu sadece ormanların kurulmasıyla sınırlandırılan bir proje değildir, Özellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklarımıza yeşil çevre bilincini edindirme, toplumun doğal çevre konusundaki duyarlılığını artırma ve bundan sonra uygulanacak projeler için zemin hazırlamayı hedefleyen, geniş kapsamlı bir Çevre eylem planıdır.

           

            Yarınları için sorumluluk hisseden herkesi Cuma günü saat 10.00’da Şehitkamil Beyler beyi ormanına, bu büyük çevre şölenine davet ediyorum.