ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN DOĞAL HAYATA DESTEK

EKMEKLER ÇÖPE GİTMEDEN TOPLANIP, HAYVANLARA YEM OLARK VERİLİYOR

Gaziantep’te etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Şehitkamil Belediyesi ekipleri, doğanın karla kaplı olması nedeniyle, kuşların ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için geçtiğimiz yıl faaliyete giren bayat ekmek toplama aracı sayesinde topladıkları bayat ekmekleri ıslayarak yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlara sahipsiz kedi ve köpeklere beslenmesi için yem olarak düşünülmesi vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

YİYECEK BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKEN KUŞLARI VE DİĞER CANLILARI UNUTMAYALIM

Toplanan bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ve zor kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşları ve diğer canlıları düşünerek bu girişimi yaptıklarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Kış aylarında tüm çevremiz ve doğa karla kaplı olduğundan, doğadaki kuşların, kedilerin, köpeklerin ve diğer canlı hayvanların yemlere ulaşması ve beslenmesi imkansız hale gelmekte. Şehitkamil Belediyesi olarak biz de bir nebze olsun onlara yiyecek temin etmek amacıyla geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiğimiz bayat ekmek toplama aracının sayesinde, ekmekleri israf olmadan ilçemizin muhtelif noktalarına kuşların, kedilerin, köpeklerin ulaşması için ıslayarak bırakıyoruz. Bu sayede aç kalan kuşlar ve diğer canlılar bu nimetten yararlanıyorlar. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Vatandaşlarımız da karlı günlerde evlerinin bahçesine ya da yaşadıkları yerlere kuşlar için buğday, arpa, ekmek kırıntısı bıraksınlar. Yine sokak hayvanları için de bir kap yiyecek bırakarak hayvanların hava şartlarından etkilenmesinin önüne geçebilirler" dedi.