ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK PROJE

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın proje kabulleri çerçevesinde belediye olarak yaptıkları müracaat neticesinde, "Doğal Hayat Doğal Enerji" adı altında proje sunduklarını söyledi.

Başkan Fadıloğlu; Yeşile Saygı Gösterirken, Çevrecilik Faktörümüzü Ön Plana Çıkarıyoruz

Başkan Fadıloğlu, amaçlarının mevcut yeşile saygı gösterirken çevrecilik faktörünü ön plana çıkarmak olduğunu belirterek, yeşili korurken de enerjiyi doğal yoldan elde etmeyi hesapladıklarını kaydetti. Belediye bünyesindeki mühendislerin çalışması sonucunda hayata geçirilen projenin İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul gördüğünü dile getiren Fadıloğlu, "Proje tutarının büyük bir kısmını İpekyolu Kalkınma Ajansı, küçük bir kısmını da biz finanse ediyoruz. Bundan sonraki süreçte projenin devamına göre yeniden revize edilmesi söz konusu. Amacımız Dülük Baba Mesire alanında kullanılan enerjilerin doğal yolla elde edilmesini sağlamaktır. Proje solar enerjiyle ilgili yatırım programıydı" dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Yeşil Alanlarda Kullanılan Enerjileri Doğal Yollardan Sağlamaya Gayret Göstereceğiz"

Yeşil alanlarda kullanılan enerjileri doğal yollardan sağlamaya gayret göstereceklerini anlatan Fadıloğlu, "Güneş enerjisiyle ilgili yasayla birlikte daha geniş enerji üretim sahalarını oluşturarak belediyenin hiç yoksa yeşil alanlarda kullanmış olduğu kuyulardan çekilen suyun enerjisi, aydınlatmada kullanılan enerji olsun tamamını doğal yollardan sağlamaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan çok büyük destek gördüklerini aktaran Fadıloğlu, "Bundan sonraki süreçte de yerel yönetimleri ilgilendiren her türlü konuda birlik içerisinde hareket edip projelerimizi beraber tartışıp Gaziantep adına neler yapılabiliriz daha güzel bir Şehitkamil nasıl elde edilebiliriz bunun çalışması içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Projenin kabul edilmesinden dolayı Başkan Fadıloğlu'nu tebrik ederek konuşmasına başlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise, "Yeni bir kurumuz. Hem kurumsallaşma çalışmalarımızı devam ettirirken hem de proje destekleme faaliyetlerine başlamış olmak bizi çok mutlu ediyor. Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'daki yerel dinamikleri harekete geçirme adına önemli bir misyon üstlendik. Temel amacımız sadece hibe veren para dağıtan bir kurum değil bölgenin önceliklerini çok iyi tespit eden kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanılmasını olanak sağlayan projeleri desteklemek istiyoruz. Şehitkamil Belediyesi'nin sunduğu proje bu alanda değerlendirilecek bir projedir. Çünkü enerjinin kıt olduğu bir Dünya'da böyle bir proje yapılması çok önemliydi. Kaynaklarımızın daha etkin ve daha verimli kullanılması bölgemizi için ileriye taşınmasında önemli bir rol üstlenecektir. Adıyaman ve Kilis illerimizde buna benzer projeler var. Bu çalışma örnek olacak bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.