ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN REKOR SERGİ AÇILIŞI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Bülbülzade Sosyal Tesisi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını alan kursiyerler el emeği göz nuru işlerini sergileme imkanı buldu.


Şehitkamil Belediyesi El Beceri Kursları; her yaştan insana “Hayat Becerileri” kazandırmaya devam ediyor. Kurslara katılan vatandaşlar; yetenekleri doğrultusunda meslek sahibi olurken, düzenlenen etkinliklerle de günlük hayatın stresinden uzaklaşıyorlar. Bu dönemki mezunlar sertifikalarını Bülbülzade Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle aldı.


Sertifika ve yıl sonu sergi açılışı törenine; Şehitkamil ilçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Görenoğlu, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Üretimin ötesinde tasarım gücünü destekliyoruz”

Törende açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Bugün Bülbülzade Sosyal Tesisimizde açılan serginin benzerleri 22 sosyal tesisimizde de açılacaktır. Bu dönem 1322 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandılar. Halk Eğitim Merkezimizle koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz kurslarımızdan mezun olan kursiyerlerimiz aldıkları sertifikalar, onlara iş imkanı sağlamaktadır. Kurslarımızda 10 farklı dalda eğitim verilirken, düzenlenen aktivitelerle de kızlarımızın, sosyal hayatta var olmaları amaçlanıyor.” dedi.

Başkan Fadıloğlu; El Beceri Kurslarında üretimin ötesinde tasarım gücünü geliştirmeye önem verdiklerini belirterek “ Kurslarımızı başarıyla bitiren tüm öğrencilimizi kutluyor ve öğretmenlerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaymakam Aydın; “Değişim ancak eğitimle yönetilebilir”

Sertifika töreninde söz alan Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın ise “İnsan yaşamı sürekli değişiyor, bu değişimi yönetmenin tek yolu da eğitimdir. Belediyelerimizin rutin işlerinin dışında, bu tip sosyal belediyecilik faaliyetleri ile vatandaşlarımızın eğitimine katkı sağlaması bizlere mutluluk veriyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibini Sosyal Belediyecilik alanında sergiledikleri çalışmalardan dolayı kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel ve Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Görenoğlu kursiyerlere sertifikalarını sunarak hep birlikte sergi açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrası Başkan Fadıloğlu, diğer sosyal tesislerdeki El Beceri Kurslarında düzenlenen sergileri de tek tek ziyaret etti.