ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN SURİYELİLERE YARDIM

Gaziantep'ten yola çıkan 20 araçlık yardım konvoyu, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na geldi. Sınır kapısı içerisinde Suriye plakalı araçlara yüklenen yardım malzemeleri, 9 bin Suriyelinin barındığı Esselame Sınır Kapısı’ndaki çadır kente getirildi. Suriyeli vatandaşları ziyaret eden Kilis Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gıda ve giyim yardımı yaptı. Suriye’deki çadır kent etrafında bulunan çamurlu yolların ıslahı için, 17 kamyon, 1 tır ve 1 greyder çalıştı. Suriyeli vatandaşlara 2 kamyon gıda ve giyim yardımı yapıldı. Kilis Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çadırda yaşayan Suriyeli vatandaşlar ile yakından ilgilenerek, çadır kentte incelemeler yaptı.

 

Suriyeli vatandaşların sıkıntılarını giderebilmek için yardım ettiklerini söyleyen Başkan Fadıloğlu, “Kış günü çadırlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz için buradayız. İnsanlık adına üzerimize düşen görevi yerine getirmek için burada bulunuyoruz. Çamurlu olan yollarını düzeltmek ve gıda yardımında bulunarak onların bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek üzere yardımlar yapıyoruz” dedi.


Suriyeli vatandaşların sıkıntılarını yerinde incelemek üzere çadır kentte geldiklerini ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Suriye'de yaşanan bu olaylara dünya kamuoyunun gerekli ilgi göstermediğini söyledi. Tayyar, “Şükürler olsun Türkiye başından beri birçok ülkede olduğu gibi Suriye de mazlum halkın yanında diktatör rejimine karşı tavır koydu mücadele veriyor. Suriye tarafındaki kardeşlerimize dostlarımıza götürülen yardımları yakından görmek istedik. Bunlar Kızılay üzerinden yapılan yardımlar. Emeği geçen herkese burada teşekkür ediyorum. Şuanda Türkiye’nin her yerinden dünyanın birçok bölgesinden Suriye’deki kardeşlerimize ve dostlarımıza bir yardım eli uzatan, ekmek ve oyuncağa kadar değişik yardımların gönderildiğini burada tespit ettik. Bize verilen rakamlara baktığımızda beklenenin üzerinde bir yardım kampanyasının olduğunu görüyoruz. Bu da toplumumuzun bu konuda ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu yardımlar zannediyorum önümüzdeki dönemde daha da artarak devam edecek” diye konuştu.