ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NE BAĞLI BAYAN SPOR MERKEZLERİNE YOĞUN İLGİ

STEP- AEROBİK VE PİLATES’İN DEĞİŞMEZ ADRESİ ŞEHİTKAMİL   

 

13 Ayrı merkezde binlerce kadına, tamamı profesyonel eğitmenler nezaretinde step, aerobik, pilates ve jimnastik branşlarında eğitim veren Şehitkamil Belediyesi, spor merkezleri ile her geçen gün daha da büyüyor.

Spor merkezlerinden faydalanan kadınların fiziksel ve ruhsal olarak olumlu bir gelişme kaydettiklerini söyleyen Şehitkamil Belediyesi Şamdan Bayan Spor Merkezi Eğitmeni Gamze Polat, “Spor merkezlerine katılım gösteren bayanlarda egzersiz sonrası kişisel anlamda fiziksel ve psikolojik yönde olumlu gelişmeler gördük. Step, aerobik ve pilates sporları ile bayanların kendilerine olan özgüvenleri artarken, fiziksel anlamda da olumlu gelişmeler yaşadıkları gözlendi. Herkesin özellikle de ev hanımlarının spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü spor yapmak günlük hayatı kolaylaştırır” dedi.

 

“SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN SPOR VAZGEÇİLMEZ BİR UNSUR”

 

Sağlıklı nesillere sahip olabilmenin yolunun spordan geçtiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Toplumun her kesimine standartlara uygun şartlarda 365 gün aralıksız spor yaptırabilmek adına sportif tesisleri hizmete açmaya devam ediyoruz. Tabi işimiz sadece tesis açmakla bitmiyor. Halkımıza spor alışkanlıkları kazandırabilmek adına bu tesislerde yaz-kış spor okulları adı altında 13 ayrı branşta nitelikli eğitim vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe sınırları içerisinde bayanlara yönelik sağlık ve spor merkezlerinin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Merveşehir Mahallesi’nde yeni açtığımız spor merkezinden şuana kadar yüzlerce bayan kursiyer eğitim aldı. Yakın bir zamanda yine aynı bölgede bayanlara yönelik yüzme havuzumuzu da hizmete açacağız” diye konuştu.