ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK'İ UNUTMADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvan Fadıloğlu; “Vefatının 28. yıl dönümünde rahmetle andığımız Türk Edebiyatına binlerce eser kazandıran Necip Fazıl Kısakürek gibi değerli birinin adının gelecek nesillere taşımak için Sosyal Tesise adını vererek yaşatmış oluyoruz. Bundan sonraki yapacağımız Sosyal Tesislere Mahalle adından çok Türkiye’ye hizmetleri olan kişilerin isimlerini vereceğiz" dedi.

Çıksorut Mahallesi’ndeki, Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesisinin resmi açılış törenine AK Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Sema Çelik, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Milletvekili adayı Nejat Koçer, Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferah Aksoy, AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Kılıç, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Üyeleri, Şehitkamil İlçe Meclis üyeleri Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Başkan Fadıloğlu; "Sosyal Tesisimiz Bin 250 m2 Kapalı Alan Üzerinde Halka Hizmet Edecek"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım her mahallenin sorunlarına göre çalışmalarımızı, halkla el ele vererek devam ettireceğiz. Bu dar alanı elde edebilmek için yaklaşık 1 yıl uğraştık. Gördüğünüz gibi burada dibi dibine yapılanmalar var. Bırakın sosyal tesis yapmayı hava alacak yeşil alan dahi yoktur. Fakat Sosyal Tesisin ihtiyacı burada çok önemliydi. Çünkü bizim yapmış olduğumuz Sosyal Tesislerde öncelikle eğitime yönelik olarak faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Şuanda bulunduğumuz mekan erkek taziye evi, bunun yanında bayan taziye evi, bunun üzerinde anne-çocuk merkezlerimiz var. Anne çocuk merkezlerini önemsiyoruz. Çünkü çok yoğun göç alan bir şehirde yaşıyoruz. En önemli meselemizde maalesef eğitim meselesidir.

Eğitim derken yalnızca okul çağındaki çocukların eğitimi değil, annelerimizin de eğitimi gerekiyor. Bundan hareketle okul öncesi eğitime ağırlık vermek adına anne-çocuk merkezlerinde çocuklarımıza kreş eğitimi veriliyor. Diğer taraftan annelerimize okuma, yazma öğretiliyor. Öte yandan ise kişisel gelişimlerini sağlıyorlar. Normal olarak günlük faaliyetlerinin yanı sıra belirli günlerde özel seminerler yapılıyor. Bunlar kişisel gelişim, sağlıkla ilgili her türlü konular, yerli malı haftasından tutun aklınıza ne geliyorsa bu konuda annelerimizde eğitim alıyor. Bunun yanı sıra bu bölgedeki yaşayan çocuklarımız özellikle kendilerine ait odaları olmadığı için ders çalışmakta çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Yukarıda oluşturmuş olduğumuz etüt merkezinde, hocalarımızın gözetiminde SBS’ye hazırlık kursları veriliyor. Burada herhangi bir ücret alınmıyor. Şuanda Şehitkamil Belediyesi olarak 2 bin 534 çocuğumuz SBS’ye hazırlık kursuna devam etmektedir. Bu bölgede özellikle kışın cemaatin aşağı camiye inip çıkması problem oluyor diye talep geldi. Yarım kat bodrum oluşturarak burada bir mescit inşa ettik” dedi.


Başkan Fadıloğlu; "Necip Fazıl Kısakürek'i Rahmetle Anıyoruz"

Her mahallenin ihtiyacına göre planlamalar yapmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu; “ Şuanda yapılmış olan bu Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesis toplam bin 250 metre kare. Bizim yapmış olduğumuz bir özellik daha bundan sonraki yapılan sosyal tesislere artık mahalle adı vermiyoruz. Büyüklerimizin adını vermeye gayret gösteriyoruz. Diğer taraftan Mütercim Asım Sosyal Tesisi, Mehmet Akif Sosyal Tesisi, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesise, Beykent’de yaptığımız sosyal tesisimize de memleketimize hizmet eden Necmettin Erbakan hocanın ismini vereceğiz. Çünkü siyasi bir yaklaşımla faaliyette bulunmuyoruz. Bu memlekete kim hizmet etmişse onu yad etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Türk düşünce ve sanat dünyasının en çarpıcı dehası olan değerli Şair’imiz Necip Fazıl Kısakürek’in adını yaşatmak için vefatının 28. yılında rahmetle anarak Şehitkamil Belediyesi olarak Çıksorut Mahallesi’ne yapmış olduğumuz bu sosyal tesisle adını ölümsüzleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, "Eksik kalan sosyal devlet son yıllarda gittikçe artık devletin şefkat ve merhamet yönünü ortaya çıkarttı. Bu sebeple Başkan Fadıloğlu'nun yapmış olduğu bu başarılı çalışmalardan dolayı kendisini kutluyorum. Burada yapılan tesislerin değer ve nitelikleri çok önemlidir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, “Şehitkamil Belediyesi’nde zaten güzel işler oluyor ama Çıksorut Mahallesi’ne de başkanım bu güzel tesisi kazandırdığı için hakikaten teşekkür ediyorum. Çıksorut olduğu günden beri her zaman bizi cani gönülden desteklemiştir. Bizde onları hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. Bu güzel Tesisin Çıksorut Mahallesine hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sosyal Tesis protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle hizmete açıldı. Tesisi gezen protokol üyeleri anne ve çocuk merkezini, okuma-yazma kursu gören yaşlı insanları, SBS'ye hazırlanan çocukları, kreşlerde ders gören minik öğrencileri ve el işi ile uğraşan kadınları ziyaret ederek onlarla tek tek sohbet etti. Özellikle Şahsenem Çelik, kadınların yaptıkları el işini uzun süre inceledi. Çocuklar ise Başkan Fadıloğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.