ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NİN GÖLET PROJESİ GURURU

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ GAZİANTEP VE TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

 

Şehitkamil ilçesine en güzel hizmeti üretmek için hiç durmadan çalışan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Tabiat Parkı’nda hizmete açtığı Biyolojik Gölet ile Gaziantep’in ve Türkiye’nin gururu oldu. İnsanlara temiz ve doğal bir piknik alanı sağlamak için Tabiat Parkı’na yepyeni bir vizyon kazandıran Başkan Fadıloğlu, “6 bin metrekarelik alana yapılan Dülük Suni Gölet’i, arbeletumda 4 mevsim, rengarenk çiçekler açıyor. Dülük Biyolojik Gölet’i, Gaziantep’in vizyon projelerinden bir tanesi oldu” dedi.

 

BİYOLOJİK GÖLET’E ÖVGÜ

 

Hürriyet Gazetesi ise Pazar eki sayısında ilk 10 projeye yer verirken, Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve örnek proje olarak nitelendirilen Biyolojik Gölet’i ‘kendi kendini temizliyor’ ‘biyolojik göletli park’ başlığıyla “Türkiye’nin siluetini değiştirecek 10 proje” arasında gösterdi.

 

GÖLET HAFTASONU YAKLAŞIK 40 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR

 

 Biyolojik Gölet’in geniş fotoğrafının yer aldığı haberde şu ifadelere de yer verildi:

“Gaziantep ve çevresi üç aydır iki bakanla açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük biyolojik göletini konuşuyor. 5 bin 200 metrekarelik gölet, 20 bin metrekarelik Dülük Tabiat Parkı’nın en nadide seyirliği. Kendi kendini temizleyen gölette çoğu ithal, 255 türde 11 bin bitki barınıyor. Göletin sadece hafta sonları 40 bin kişiyi ağırladığı söyleniyor.”